- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Fındıklı Keşkül Tarifi
Paylaş
- 33B
- 218
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
40 g nişasta
10 g Hindistan cevizi
1 paket vanilya
40 g iri çekilmiş fındık içi
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi bir tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
- 2Elde edilen karışım ocağın üzerine alınıp, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
- 3Keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
- 4Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
- 5Üzerini kavrulmuş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Efe Benşin
Flying Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?