İsmihan Cönger
İsmihan Cönger

Hakkında

İnstagram/ foodieistanbull

2 yıl önce

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç

Malzemeler
2,5 lt süt
400 gr toz şeker
300 gr beyaz çikolata
1 paket güllaç
Frambuaz(veya vişne çilek)
Süslemek için;
çilek ,böğürtlen ,ahududu
Yapılışı;
Sütün içerisine şeker ve beyaz çikolatayı ekleyip ikisi de eriyene kadar karıştıralım.
Çok kaynar olmadan hafif ısındığında ocaktan alalım.(çok kaynar olursa güllaç hamur olur soğuk olursa da diri kalır)
Bir borcama güllaç paketinin yarısını kat kat ıslatarak tamamlayın.
Frambuaz parçaları yayıp kalan yarısını da sütle ıslatarak kat kat tamamlayın.
Kalan sütü üzerinde gezdirin.Dolapta bir kaç saat bekleterek sütü iyice çekmesini bekleyin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.Afiyet olsun.

user feed images
user feed images
2 yıl önce

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk
Ev yapımı sosuyla restoranlardakinden çok daha sağlıklı ve lezzetli bu tarifi hemen denemelisiniz.
🥣Tavuk için malzemeler
2 parça tavuk göğsü
Karabiber,tuz
🥣Sosu için malzemeler
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta akı
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/3 su bardağı su
Tuz
🥣Tatlı Ekşi sos için malzemeler
8 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı soya sosu
1/3 çay bardağı su
Yapılışı
•Tavukları küp küp doğrayalım üzerine tuz ve karabiberi ekleyip 20 dakika dolapta bekletelim.
•Tavukları bulamak için sosumuzu hazırlayalım.Un,nişasta ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
•Karışımı tavukların üzerine ekleyelim ve önceden ısıtılmış 170° fırında tavukları pişirelim.
•Tatlı ekşi sosumuz için tüm malzemeleri karıştıralım kaynatalım.
•Pişen tavukları sosla birleştirelim servise hazır😍

user feed images
user feed images
2 yıl önce

🍅Kayseri Yağlaması:Şebit
Kayseri'nin en güzel yemeklerinden #şebit. Yağlama ve Kayseri yağlaması adıyla da biliniyor. Yoğrulup, yumuşacık bir kıvam alan hamur tek tek açılıyor. İçine sosu tam kıvamında, hafif sulu bir iç harç geliyor. Pasta görünümlü, lezzeti katlarına gizlenmiş bir ana yemeğe dönüşüyor. Biraz emek, biraz da sabır gerektiriyor bu tarif.Ama tadına baktığınızda o an her şeye değiyor😍
🥣Malzemeler
•4 su bardağı un•1/2 su bardağı ılık su
•1 su bardağı ılık süt•1 yemek kaşığı sıvı yağ
•1 yemek kaşığı tuz
•1 yemek kaşığı instant maya
•1 tatlı kaşığı toz şeker
🥣İçi için:
•350 gram kıyma
•3 adetdomates
•2 adet biber
•1 adet kapya biber
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 yemek kaşığı biber salçası
•1 adet soğan
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı tuz
•1/2 su bardağı su

👩🏼‍🍳Yapılışı
•Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın.
•Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.
•Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
•Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.
•Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında •iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.

👩🏼‍🍳İçi için:
•Soğanları küp küp doğrayın.
•Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin.
•Ardından içine sırayla soğan ve biberleri ilave edin. Kavurun.
•Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
•Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın.
•Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.
•Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

👩🏼‍🍳Birleştirme aşaması:
•Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.
Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
•Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.
•Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.
•Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin.
•Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
•Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
•Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun😍

user feed images
user feed images
2 yıl önce

Sıcak Çikolata 🍫
Soğuk havalarda karın yağışını izlerken denemelik bir tarif.
Malzemeler
1 su bardağı süt
40 gr bitter çikolata
2 silme yemek kaşığı şeker
1 çimdik acı toz biber
1 çimdik tarçın
Yapılışı:Sütü kaynatıp içerisine ince doğradığımız çikolatayı ve şekeri ekliyoruz kıvam alana kadar kaynatıyoruz.En son acı biberi ve tarçını(isteğe bağlı)ekliyoruz.Sıcak çikolatamız servise hazır denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ☃️❄️🤍

user feed images
2 yıl önce

Kaşarlı Pide
Malzemeler
Hamuru için
300 ml ılık su
100 ml süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yaklaşık 5 su bardağı un

İç harcı için
250 gr kaşar peynir rendesi
100 gr beyaz peynir
Su
Tereyağ

Yapılışı
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
45 dakika mayalandırın.
6 7 bezeye ayırın ver 15 dakika tekrar dinlendirin.
İç harcı için kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyip karıştırın.
Fırını alt üst ayarda 240° ısıtın.
Her bezeyi önce elinizle sonra merdaneyle açın.
Kenarlarına fırçayla yumurta akı sürüp içe doğru videodaki gibi katlayın.
Üzerine bolca peynir karışımından koyup su serpiştirin.Küçük tereyağ parçaları da ekleyin ve üzeri pişene kadar fırına verin.
İsterseniz pideyi fırından almadan bir dakika önce ortasına bir yumurta sarısı ekleyin.
Pidelerin kenarlarına sıcakken tereyağ sürün.Afiyet olsun.

user feed images
user feed images