İstanbul Kadıköy

Baylan Pastanesi - İstanbul

İstanbul’un en eski yaşayan pastanesidir.

Baylan Pastanesi - İstanbul
Paylaş
  • 8B
  • 24
  • Kaydet

Müdavimlerinin vazgeçemediği İstanbul'un ilk büfe pastanesi olarak hizmet vermektedir.

Kurucusu Filip Lenas, ilk pastanesini 1923 yılında Beyoğlu Deva çıkmazında Loryan ismiyle açmıştır. Büyük oğlu Harry Lenas Avrupa'daki pastacılık eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a geri döner ve ilk 'büfe Pastanesi’ni açan kişi olur. Bu büfe pastanede dünya tatlı literatürüne girecek olan ''Kup Griye'' icat edilmiştir.

1961 yılında halen bulunduğu Kadıköy şubesi açılıyor. Klasikleşen Kup Griye mutlaka ama mutlaka deneyimlenmeli. Bir de Rokoko.

Hani derler ya ölmeden önce yapılması gerekenler diye, işte bu tatlılar da bir insan için ölmeden önce tadılması gerekenler listesinin üst sıralarında yer alır.

Adres: Caferağa, Muvakkıthane Cd. No: 9/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Rüştü’nün Fırını - TrabzonTarihi
Trabzon - Trabzon Merkez

Rüştü’nün Fırını - Trabzon

08 Mart 2018

Görüntüsünden önce yapım aşaması insanı acıktırıyor.

13B Görüntüleme
Şeref Dondurma - Tekirdağ
Tekirdağ - Malkara

Şeref Dondurma - Tekirdağ

29 Ağustos 2018

Şeref Dondurma tüm Trakya’nın ismini haykırdığı bir dükkan.

12B Görüntüleme
Öz İkizler - GaziantepTarihi
Gaziantep - Şahinbey

Öz İkizler - Gaziantep

25 Eylül 2018

Tarihi kökleri 10. yüzyıla uzanan yassı kadayıfa eski Arapça kaynaklarda rastlanır.

11B Görüntüleme