Hatay Antakya

Çınaraltı Künefe Yusuf Usta’nın Yeri - Hatay

Bilinenin dışında bir tat.

Çınaraltı Künefe Yusuf Usta’nın Yeri - Hatay
Paylaş
  • 9B
  • 24
  • Kaydet

Bizim bildiğimiz ve yediğimiz künefe değilmiş bunu öğrendim, hatta şaşırarak öğrendim. Kadayıf, 1 gün önce kalın telli dökülmeli, tazesi ile yapılmıyor. Yağ, klasik Samandağ köy tereyağı, tuzsuz ve açık sarı renginde olmalı. Tepsi, bakır ve orta kalınlıkta (0,5 cm) olmalı. Ateş, kömür ateşi ve kömürü portakal kömürü olmalı. Peynir, Antakya tuzsuz taze peyniri, köy mandırasından %50 yağı alınmış olmalı çünkü sünmesini buna borçlu, çok yağlı peynir sünmüyor. Kestane peyniri kullananlar da var. O daha çok sünüyor ama soğuyunca taş gibi olduğundan tercih edilmiyor.

Yapılışına gelince, kırık kadayıfı yağlıyoruz ve yağladığımız bakır tepsiye yayıyoruz. Öyle pekmez, salça sürmüyoruz. Ortaya peynir, üste tekrar kadayıfı koyup kömür ateşinde çevire çevire pişiriyoruz. Şerbetini verip sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.

Adres: Yeni Camii Mahallesi Ayakkabicilar carsisi pazar sok. Ahmediye Camii, D:No 2, 31060 Antakya/Hatay

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Rüştü’nün Fırını - TrabzonTarihi
Trabzon - Trabzon Merkez

Rüştü’nün Fırını - Trabzon

08 Mart 2018

Görüntüsünden önce yapım aşaması insanı acıktırıyor.

13B Görüntüleme
Şeref Dondurma - Tekirdağ
Tekirdağ - Malkara

Şeref Dondurma - Tekirdağ

29 Ağustos 2018

Şeref Dondurma tüm Trakya’nın ismini haykırdığı bir dükkan.

12B Görüntüleme
Öz İkizler - GaziantepTarihi
Gaziantep - Şahinbey

Öz İkizler - Gaziantep

25 Eylül 2018

Tarihi kökleri 10. yüzyıla uzanan yassı kadayıfa eski Arapça kaynaklarda rastlanır.

11B Görüntüleme