Ağrı Ağrı Merkez

Sofi’nin Yeri - Ağrı

Bu bölgeye bu lezzet için seyahat edilmeli.

Sofi’nin Yeri - Ağrı
Paylaş
  • 10B
  • 36
  • Kaydet

40 yılı geçkin süredir açık bir Ağrı Lokantası. Usta Rıfat Özmen, Ağrılı ve aynı zamanda lokantanın sahibi. 

10.30’da ilk porsiyonu kestiği döneri 14.30'a kalmadan tükeniyor. Lakin az yaptığını sanmayın, günlük 150-200 kilo arasında döner yapıyor ki bu rakamın dönerin memleketi olan Bursa'da tek bir dükkanda aynı gün satıldığını sanmıyorum.

100 kilo sığır etine 40 kilo kadar kuzu karıştırarak hazırladığı döner harcına, kışın hayvan olmadığı için dişi, yazın ise er hayvan kullanıyor. Kullandığı tüm hayvanların yaylaya gitmiş olması koşulunu da arayan Rıfat Usta yaprak gibi açtığı eti yoğurt, soğan, tuz ile terbiyeliyi 2 gün bekletip pişiriyor. 

Tandır ekmeği ve zerzevatla servis ettiği döneri gerçekten lezzetli, bunda yörenin faunasının ve hayvanın yaylada otlamasının etkisi olduğu çok belli. Bununla birlikte ekşi ayranı da unutulacak gibi değil. Bu bölgeye bu lokanta için seyahat edilmeli.

Adres: Ağrı eski Van caddesi, 1301. Sk. No:22, Ağrı

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Tavacı Refik - Bursa
Bursa - Karacabey

Tavacı Refik - Bursa

14 Ağustos 2018

Son 3 yemek yeme hakkım olsa biri mutlaka Tavacı Refik Usta olurdu...

17B Görüntüleme
Şehir Kebapçısı - Ankara
Ankara - Çankaya

Şehir Kebapçısı - Ankara

04 Ekim 2018

Şehir Kebapçısı Ankara’nın resmi kebapçısı olacak gibi...

14B Görüntüleme
Yusuf Usta - Mardin
Mardin - Artuklu

Yusuf Usta - Mardin

09 Ekim 2018

Yediğim en iyi kıyma kebabı.

11B Görüntüleme