add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Bursa Nilüfer

Zennup 1844 - Bursa

Burası Anadolu yemeklerinin en iyi yorumlanmış restoranı.

Zennup 1844 - Bursa
Paylaş

Zennup 1844, ünlü yemek araştırmacısı ve Şef Ömür Akkor’un geleneksel Türk mutfağı yemeklerini müşterilerine sunduğu harika mekanı. Eker Meydan’da yer alan Zennup haftanın her günü özellikle hafta sonları çok ciddi bir kalabalığı ağırlıyor. Siz siz olun rezervasyonsuz gitmeyin tabi çok şanslı gününüzdeyseniz belki yer bulursunuz :) Hele hafta sonu gidecekseniz bir kaç gün önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

O kadar samimi ve şık bir atmosferi var ki, restorana adım attığınız an karşınıza ufak bir fırın çıkıyor ve Palemek Bakery adıyla faaliyet gösteren Ömür Akkor’un ortaklarından Şevki Dilmaç’a ait. Tam önünde dünyanın farklı bölgelerinden getirtilmiş onlarca çeşit mayanın bulunduğu bir maya müzesi mevcut. İçlerinden 150 yıllık olanı bile var. Ekmekler bu ekşi mayaların çoğaltılmasıyla elde edilen mayalardan yapılıyor. Aynı zamanda bu ekmeklerin satışı da mevcut. Herbiri o kadar lezzetli ki dönüş yolunda kendinizi bir sürü ekmek paketiyle ayrılmış buluyorsunuz.

Zennup’ta Selçuklu, Osmanlı ve Hitit gibi geleneksel Anadolu mutfağına ait bir çok yemek çeşidi hakim. Gerçekten neyle başlayacağınızı, ne yiyeceğinize karar vermeniz zor oluyor. En iyisi onlara bırakıp keyfini çıkarmak :)

Güne zengin bir kahvaltıyla başlamak isteyenlere servisin, hafta sonu dahil saat 9.00-12.00 aralığında olduğunu belirtmek isterim.

Günün öğle saatlerinde gidenler için kısaca şunlardan bahsetmek isterim; masaya oturur oturmaz süzme yoğurt yanında 3 çeşit ekmek ve ev yapımı meyveli sodanız geliyor. Zaten o an lezzet şöleninin başladığını anlıyorsunuz :) Ardından Orta Doğu beşlisi diye meze çeşitleri.. Aralarından humus severlerin bayılacağı humus-u ala salatasının tadını unutamayacaksınız. İnanın o andan itibaren karnınız doymaya başlıyor.

Ana yemeklerine gelince çok kararsız kalacaksınız ve ne yerseniz yiyin pişman olmanız imkansız.

Vee sıra geldi çoğumuzun en sevdiği kısım olan tatlılara.. Cennet çamuru ve helva-i hakani aynı tabakta servis ediliyor. Zennup, her şey de olduğu gibi o kadar güzel yorumlamış ki, mü-kem-mel dememek elde değil! Ürünlerin hepsi 1.kalite, yemeye doyamayacaksınız..

Burası Anadolu yemeklerinin en iyi yorumlanmış restoranı. Tarihte kısa bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden planınızı, önceden de rezervasyonunuzu yaptırmanızı öneririm.

Şimdiden afiyet olsun..

Adres: Çamlıca Mahallesi, Lefkoşe Cd., 16110 Nilüfer/Bursa

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Lezzet Durakları

İmren Hotel - Karabük
Karabük - Safranbolu

İmren Hotel - Karabük

02 Ekim 2018

Aslında Safranbolu’da nereye adım atsanız İmren...

Cercis Murat Konağı - Mardin
Mardin - Artuklu

Cercis Murat Konağı - Mardin

10 Ekim 2018

Restoranları, servisleri, yemekleri velhasıl her şeyleri çok özenli...

GastroAntep Fest'18 - Gaziantep
Gaziantep - Şehitkamil

GastroAntep Fest'18 - Gaziantep

01 Kasım 2018

UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağına’ dahil edilerek adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep’te, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında 3 günde 250 bin ziyaretçi ağırladı.