Ekmeğe verilen önemi fazlasıyla hissedeceksiniz.
Zerun, üç güzel insanın ‘’gerçek’’ ekmek nedir dediğinizde size bunun yanıtını, atalık buğdaylardan başta siyez olmak üzere kavulca, karakılçık, kızılca, sarıkız buğdaylarından yapılma ekşi mayalı ekmekler ile cevaplandıran çok samimi, iki lafın belini kıran ve sizleri dört gözle bekleyen bir işletme.
Ekmeklerinin yanı sıra, onlara can veren Rıfkı, Müjgan, Sarıkız ve Abdül ile tanışacaksınız. Her biri ayrı ayrı varoluş hikayesine sahip. Giderseniz eğer, Ömer Şef ve Neslihan Hanım yaptıkları işe olan inancı ve heyecanı ile sizi bu güzel mayalar ile hayran bırakacak.
Evet o güzel ekmeklerden, Ankara Simitini zeytinyağına banarak bir güzel yedikten sonra tatlı olarak tarçınlı çöreği mevcut. Aslında nokul ya da lokul olarak bilinen, yeni nesilin ise cinnamon roll olarak tanıdığı tatlıdan.
Nokulun hikayesi ise bambaşka… Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat’ın verdiği ziyafet sofralarını taçlandırmış bir güzellik.
Kolaya alışmış ya da git gide kolaya alışma yolunda olan bir millet olarak ekmek kesme makinasında ekmeğini dilimletmek istemeyen sanırım yoktur...
Ama bu güzel işletme bunu özellikle yapmadıklarını ve amacın sadece birazcık sohbet edebilme ve gerçek ekmeği anlatabilme olduğunu savunanlardan. Bu sebepten dolayı mutlaka gidin bir çaylarını yudumlayın, ekmeğinizi tadarken hoş sohbet edin pişman olmayacaksınız. :)
Adres: Acıbadem Caddesi, Palmiye Sokaği No:1/D, 34398 Üsküdar/İstanbul
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.