Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

16 Nisan 2020

Şefim merhaba, mutfak kariyerimizde ilerlerken yeteneklerimizi baz almalıyız evet. Fakat bu yeteneklerimizi nasıl keşfeteceğiz?

Merhaba, denemeden keşfedemezsiniz. Eğer konu mutfak ise deneyim kazanmak en önemlisidir. Çalışırken bunu fark edebilirsiniz belki de yetenekleriniz başka bir şeye daha yatkındır. Mutfakta en önemli yetenek teknik bilgi ve uygulamadır, 2.si lezzet bilgisidir. Sabırlı olup kendinizi keşfetmeye başlayın. Teşekkürler...

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Şefim merhaba, daha önce bir videonuzda yıllarca kırmızı renk bir şey kullanmadım demiştiniz. Neden kırmızı? Bir de varsa şu an sahip olduğunuz kırmızı bir şey söyleyebilir misiniz? :)

Merhaba, açıkçası her insan büyüme sürecinde farklı karakter ve alışkanlıklara sahip olabiliyor. Üniversite dönemimde kırmızı sevmiyordum ama nedenini açıklayamıyorum çünkü hatırlamıyorum. Sanırım dönemsel bir şey. Şuan için kırmızı bir makete sahibim. 😂

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Maksut Bey merhaba,Yaptığınız fakat sevmediğiniz ve yiyemeyeceğiniz yemek var mı?

Sevmediğim ve yiyemeyeceğim yemeği kesinlikle restoranımda ve mutfağımda bulundurmuyorum. Sadece kekiği sevmiyorum, olabildiğince yemeklerimde bulundurmamayı tercih ediyorum. Sevgiler

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Şefim merhaba. Ekmek yapımında kuru maya mı yoksa yaş maya mı kullanmak iyidir ? Lezzetinde farklılık olur mu?

Merhaba, kuru ya da yaş maya arasında neredeyse hiçbir fark yoktur. Sadece oranlara dikkat ederek çok rahatlıkla uygulayabilir, internet üzerinden de hangisinin karşılığı ne oluyor bulabilirsiniz. Teşekkürler.

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Selam Maksut Bey,Yemek yaparken dinlemeyi çok sevdiğiniz bi şarkı var mi? :)

Merhaba Deniz, açıkçası ben bir şeye konsantre iken çok bölünmemeyi tercih ediyorum. Müzik dinlerken de kitap okuyamıyorum maalesef 😁 Sevgiler

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Maksut Bey selamlar, son yıllarda GDO’lu gıdaların artmasıyla sebze ve meyve alışverişi yaparken oldukça zorlanıyoruz. Sizin bu alışverişlerde dikkat ettiğiniz noktalar nedir? Veya daha sağlıklı ürünleri nelere dikkat ederek seçebiliriz? Ayrıca organik ürün satıcılarının artması da düşündürücü. Bu noktada da neye bakarak gerçekten organik olduğuna emin olabiliriz?

Merhaba, GDO'lu gıdalar çok artmış durumda bir yandan da 7 milyar insanı doyurmaya çalışan bir sistem var. Gdo'yu savunuyorsanız geleneksel tarımla uğraşan üreticilerin önünü kesmemek gerekiyor. Mevsiminde gıda tüketmeye yönelmenizi tavsiye edebilirim. Organik konusuna gelirsek, her şey organik aslında sadece manupule edilen ve edilmeyen ürünler var. Zarar görmemişlere organik deniyor. Bu ürünlere çok az araştırma ile Türkiye'nin her yerinden ulaşabilirsiniz.

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Maksut Bey merhabalar, özellikle bu karantina günlerinde yemek yapma tecrübesi olmayanlar için; işlemesi ve pişirmesi en rahat olan, ufak çaplı bir facia yaşama riskinin en az olduğu malzemeler nelerdir size göre?

Merhaba Aral bence cesaretli olmalısın, en azından yumurta kırabiliyorsan birçok kolay ve farklı tarif yapabilirsin 😁 Yapamam dersen de çiğ besinlerle salata veya haşlama yemeklerle hiç risk almamış olursun... Hoşça kal.

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
16 Nisan 2020

Maksut Bey merhaba, turk mutfağı tarihinin en köklü yemeği sizce hangisi?

Merhaba Meral, sadece Türk mutfağı değil Anadolu mutfaklarının en köklü ve eski yemeği bence keşkektir.

Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı