Kapak Görseli
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Uzmana Sor
19.06.2021

Merhabalar yayınladığız fıstıklı bülbül yuvasına Antep fıstığı yerine ceviz koysak olurmu.

Merhaba Zeynep, tabii ki 😊👍

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
11.01.2021

Melih bey merhabaEvde firinda mantar, havuc, kereviz sapi tarzi urunleri nasil kurutmaliyiz.

Merhaba, öncelikle kesim tekniği kesinlikle ince ya da küçük şekillerde olmalı sebze ya da meyvelerin içerisindeki suyu kurutabilmeniz açısından önemli olan faktör bu sonrasındaankastre fırınların turbo fanlı modu vardır bu modu açıp fırınınızı 60 - 70'C de ısıtın, tepsilere yağlı kağıt serin ve ürünleri birbiri üstüne gelmeyecek şekilde dizin yaklaşık 2-3 saat kadar fırında kurutma işlemine kontrollü bir şekilde devam edin. İlham olabilmesi adına sebze ve meyve kurutma yöntemleri yazımı profilimde bulabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
14.09.2020

İyi günler hocam ben 12sinif mutfak bölümü okuyorum bu bölümden devam edip meslek okullarında alan şefi mutfak şefi falan olmak istiyorum fakatne yapmam gerekiyor bilmiyorum okullar açık olmadığı içinde kimden yardım alacağımı bilemedim umarım görüp cevaplarsiniz iyi günler

Merhaba Evin, şimdi konuya şöyle bir açıklık getirerek başlasak iyi olacak '' Alan şefi '' değil, Alan yani mesleki öğretmen, ''mutfak şefi'' değil ilk önce aşçı olmak için yapman gereken bir takım şeyler var. Bunlardan biri üniversite eğitimi alabilmen için iyi bir şekilde sınava hazırlanman, sonrasında Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü kazanıp aynı hırs ve azim ile mezun olman. Tabi bunları yaparken kendini ve mesleğini geliştimen gerekir. Şef olabilmek kolay değil yolun uzun fakat zor değil. Sorunun özet cevabı olarak olabildiğince hem derslerine hem bölümünün gerekliliklerine çalışmak zorundasın. Yolun açık olsun, hayatta başarılar.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Damla Eren
Damla Eren
Gastronomi öğrencisi
01.05.2020

Şefim restoran işletmesinde mutfak yönetimi kimin sorumluluğundadır?

Mutfak şefin sorumluluğundadır. Fakat mutfak yönetimi şefin de aralarında bulunduğu yönetim ekibinin işidir.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
12.07.2020

Gastronomi yerine aşcılık tercih etsek 2 yıllık olarak pek bir fark olur mu

Merhaba Yasin, kesinlikle çok büyük farklar var. Sadece gitmek istediğin yolu seçmen gerek bu devamında önlisans yahut lisans programları için bir ayrıştırma yapman gerek. ilk fark yıl olarak başlıyor 2 sene fazla olan eğitim hayatı insana çok şey katar tavsiyem lisans programına dahil olman fakat eğer puan konusunda sıkıntı yaşarsan önlisans ile başlayıp 4 yıl olarak tamamlayabilir ve gastronomi mezunu olabilirsin. Sana iki bölüm arasında ki farkları uzun uzun anlatamam fakat başarılı olmak istiyorsan bu mesleği yaparken bir ömür boyu okuyor ve araştırıyor olman gerektiği hususunda uyarmam gerek. Eğitim hayatında başarılar.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
11.08.2020

Yeni mutfağa giriş yapanlar için ne önerirsiniz nereden başlamalı ?

Şefiniz dediği yerden başlamalı ama her şeyden önce mutfağı, yaptığın mesleği araştırmaktan ve bu işi sevmekten başlamalısın.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
04.06.2020

Muhallebi tarifi verir misiniz

Merhaba Büşra kısık ateşte sütlü tatlılar tariflerine ulaşabilirsin.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
18.05.2020

Şefim bana birazcık zaman ayırıp kısaca otobiyografi nizi yazarmısınız. 15 yaşındayım şef olmak istiyorum önerirmisiniz?

Otobiyografimden ziyade cevabım '' şef olmak istiyorsan eğer hemen başla çalışmalara çünkü .ok rakibin var, yolun çok uzun'' tabi ki aşçı olmayı öneririm yoksa ben neden bu mesleği yapayım. :) yolun açık olsun umuyorum ki ileride çok iyibir şef olucaksın.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
23.05.2020

Merhabalar Öncelikle Tebrik ederim Melih şefim. Yazlık bir restoranda menümüze dahil edebileceğimiz ara sıcak öneriniz varsa seviniriz teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum

Önerileri Sitemizde bulunan tarifler arasından seçebilir ve menüye dahil edebilirsiniz. bol kazançlı bir sezon diliyorum.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
03.06.2020

Baklava şerbetini ne kadar kaynatmamızgerekiyor

yaklaşık 20 25 dakika Kısık Ateş de.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
20.06.2020

Merhaba ben ilerde şef olmak isteyen 17 yaşında biriyim aşçılığı mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum bu işin eğitimini almak istiyorum çoğu birey gastronomi devlette okunmaz diyor fakat özel için maddi imkanlarım el vermiyor akdeniz üniversitesi gastronomi bölümünü öneriri misiniz acaba stajyerlerinizden var mı öneren gastronomi hakkında sizden bilgi almak istiyorum aslında şunu yapsan daha iyi olur tarzı çoook teşekkür ederim şimdiden umarım başınızı şişirmemişimdir

Yasin merhaba, eğitim ilk önce insanın kendinde başlar, hangi üniversitede eğitim alırsan al gastronomi hem kültürü hem sektörü ilebaşkadır eğitimi de farklı bir bölümdür. Türkiye'de istediğin özel veya devlet ünversitesinde gönül rahatlığıyla eğitime başlayabilirsin. Önemli olan sana yol gösteren büyüklerinin ve eğitimcilerinin deneyimlerine güvenerek, kendini eğitmek ve yola devam etmek. Umarım başarılı olursun. Kendine iyi bak.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
07.04.2020

Sefim normal un soke un kullaniyorum kalin dimi un çok amaçli un gerekir daha ince hangi un tercih edersiniz rica etsem önerinizi yazarmisniz ? 👩‍🍳👍🤗

Ekmek için ekmeklik un yazan paketleri tercih etmelisin. İnce veya kalın un olması senin soruna cevap olmaz. gluten ve buğday ununda bulunan glutamin ve prolamin proteinlerininoranı yüksek un daha başarılı ekmekler yapmanı sağlar.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
14.04.2020

Merhaba benadıyanan üniversitesi aşçılık 1. Sınıf öğrencisiyim. Çok iyi bir şef olmak için nasıl çalışmlıyım yardımcı olur musunuz?

alican merhaba kardeşim, öncelikle yapman gereken çok okumak, çok araştırmak, ve eğitimini aldığın bölümün geçmişini araştırıp gelecekte olması gereken şeyler üzerinde çalışmak derim.her gün yenilenen ve gelişen bir meslek bu seninde paralelin de her gün yenilenmen ve kendine bir yol haritası çizmen gerek. Bunların dışındaki herşeyi sana zaman zaten getirecek. keyifli bir eğitim hayatı dilerim.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
09.03.2020

Merhaba chefim. Kolay gelsin. Sizden birşey rica edicektim mutfağa çok aşığım çalışarak büyük şeyler kazanmak istiyorum cvmde bana referans olurmusunuz

Onur merhaba, seni tanımadan referans olmam çok doğru olmaz. Sana bir üniversitede gastronomi eğitimi alman için tavsiyede bulunabilirim. Sonrasında tanışır ve şu referans işini konuşuruz. 😊

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
02.04.2020

Şef ekmeklerim pişiyor ve cok guzel oldu acaba kabak cekirdegi katsamiydim ? 👩‍🍳👍😀

Bir dahaki tarifinde deneyebilirsin.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
04.04.2020

Merhabalar brownie kurabiyede unu göremedim?Miktarını yazar mısınız?teşekkürler

Merhaba Burcu, aslında tarifte yazıyor dilersen bir daha kontrol et. Un 135 g olacak. Teşekkürler

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi