Onur Arslan
Onur Arslan
Mutfak Eğitim Koordinatörü & sahibi - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı

Hakkında

Artı şef akademi Eğitim Koordinatörü & sahibiŞef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği BaşkanıTaşfed Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Yön.kur. ÜyesiOnur Arslan'ın Mutfağı tv sunucusuDergi-Gazete Yemek Yazarı


İş Deneyimleri

Özel Mutfak mesleki eğitim merkezi Artı şef akademi - Akademi mutfak eğitim Koordinatörü & SahibiEylül 2010
Onur Arslan
Onur ArslanMutfak Eğitim Koordinatörü & sahibi - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
14 gün önceapprovedTarifi Görüntüle

Palamut Buğulama
Malzemeler
1 tane dilim dilim doğranmış palamut
1 kuru soğan yarım ay şeklinde doğranmış
3-4 diş doğranmış sarımsak
1 büyük rendelenmiş domates
1-2 dalkıyılmış maydanoz
2-3 dilim limon
1-2 adet defne yaprağı
1 bardak çeşme su veya balık suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ

Yapılışı
Palamutu dilim dilim doğrayın
palamutları yıkayın tuzlu suda 1-2 saat bekletin. Kanları tuzlu suya çıksın balıklar bembeyaz olsunlar.
Balıkları sudan çıkarın tekrar yıkayın, tuzlayın, biberleyin.
Tavanızı alın. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ dökün.
Soğanınızı yarım ay şeklinde doğrayın tavaya yerleştirin. Sarımsaklarıda doğrayarak soğanların üstüne dizin.
Doğranmış maydanozu da soğanların ve sarımsakların üzerine yerleştirin. 1-2 adet defne yaprağı atın bir limon sıkın
Palamutları üzerine dizin .bir su bardağı su ilave edin .
Domatesi rendeleyip hepsinin üzerine gezdirin. En son olarak az daha tuzla karabiberi üzerine serpiştirin.üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirin .
Tavanızın altını kısık yakın ve 1 saat pişirin.

user feed images
Onur Arslan
Onur ArslanMutfak Eğitim Koordinatörü & sahibi - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
14 gün önce

Zerdeçallı Tavuk Sarma
Malzemeler
Tavuk but 2 adet
Kazayağı otu300 gr
Zeytinyağ 5 cl
Tereyağ 100 gr
Tuz 1/4 çay kaşığı
Karabiber 1/4 çay kaşığı
Kimyon 1/4 çay kaşığı
Kırmızı toz biber 1/4 çay kaşığı
Kekik 1/4 çay kaşığı
Mercan Köşk 1/4 çay kaşığı
Yeni bahar 1/4 çay kaşığı
Fesleğen 2 yaprak

Garnitür
1 adet iri havuç
1 tatlı kaşığı krema
1 tatlı kaşığı kaşar peyniri
2 adet incir kurusu
2 adet kayısı kurusu
Bal 50 gr
Tuz 1/4 çay kaşığı

Sosu İçin
Tereyağ 1 yemek kaşığı
Un yarım yemek kaşığı
Zerdeçal bir tatlı kaşığı
Süt bir su bardağı

Yapılışı
2 adet Tavuk butu pirzola şeklinde kemiğindenayırarak açıyoruz . Hafif döverek genişletiyoruz .üst üste yerleştiriyoruz . İçine doğrayıp sotelediğimiz Muğla’da meşhurkazayağı otunu yerleştirip az miktarlarda tuz, karabiber , mercan köşk , yenibahar , kekik ,kırmızı toz biber , kimyon ,tereyağı ve 1-2 yaprak fesleğen ve ev yapımırulo şeklinde sarıyoruz. Bir kürdan yardımı ile açılmaması için tutturuyoruz .Zeytinyağ ile yağladığımız fırın tepsisine yapışmaması ve garnitürü olması için altına kalın dilim havuç diziyoruz . 180 derece 35 dk önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz . Piştikten sonra havuçları az miktarda krema ,tuz ve kaşar peyniri ile püre haline getiriyoruz . Tavukları dilimleyerek yanında bir tavada balın içine ince dilim incir ve kayısıyı koyarak kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağ eriterek un kavuruyoruz süt ekliyoruz içine zerdeçal tozu koyarak kıvamını ayarlıyoruz . Bezelye , çeri domates tavada soteliyoruz . Üzerini kızartılmış kibrit patates , pancar ve çilek kurusu atarak servis ediyoruz. afiyet olsun.

user feed images