Tarif

Palamut Buğulama Tarifi

Sezonun en güzel balık tariflerinden palamut buğulama nasıl yapılır?
65 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Palamut Buğulama Tarifi
approved
Paylaş
  • 18B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze palamut balığı
az miktardakaya tuzu
az miktardakarabiber
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
3 dilim limon
240 ml balık suyu veya içme suyu
1 adet rendelenmiş domates
tuz ve tane karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve kalın dilimlenmiş (takoz) palamut balığını bol suda yıkadıktan sonra balıkların kanlı suyu çıkana kadar tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • 1 saatin ardından balıkları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, kurulayın, hafif kaya tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tavanın tabanına yerleştirin. Üzerine iri doğranmış sarımsakları ve maydanozu yerleştirin.
  • Dilimlenmiş palamutları maydanozların üzerine yerleştirin.
  • Defne yaprakları ve limon suyunu (limon dilimleri) ekleyin. Üzerine 1 su bardağı balık suyu veya su ilave edin.
  • Rendelenmiş domatesi de tüm malzemenin üzerine yayın, tuz ve tane karabiberini ekleyin.
  • Son olarak balıkların üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirin ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
18B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hamsi Kuşu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
54B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Tayfun Talaslıoğlu

Şefim bu şekilde fırına atsak olur mu?Olursa ısı ve süre ne olmalı

Uzman Onur Arslan bu yorumu beğendi
Onur Arslan
· 10.12.2022

Fırına atsak olur 180 derece 40 dk. kontrollü olur (suyunu sosla beraber yarıdan fazla olsun)