add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Avokado Nasıl Yetiştirilir ?

Evde avokado yetiştirilmez demeyin! Kendi avokadonuzu kendiniz yetiştirin. Kolay yöntemini öğrenmek için videomuzu izlemeniz yeterli.

Avokado Nasıl Yetiştirilir ?
Paylaş

Sağlıklı bir yaşam tarzını isteyen herkes için vazgeçilmez besindir. Avokadonun birçok faydasının yanında en önemlisi de hızlı kilo verme diyetlerinde olmazsa olmazıdır. Avokado metabolizmayı arttırır, kandaki yağ seviyesini kontrol eder ve hızlı kilo vermeye yardımcıdır. Avokado iştahı keser, yüksek lif içeren besinler içindedir. 

Avokado nasıl yenir ?

Avokadoyu olgunlaştırarak yemek gerekmektedir. Avokadonun ham olanı sert olur ve acımsı bir tadı vardır. Marketten temin edilen bu meyve; oda koşullarında 3-4 günbekletilerek yumuşaması ve renginin koyulaşması sağlanır.

Avokadonun kararmasını nasıl önleriz ve muhafaza edebiliriz ?

Avokadolara limon sürüp stretch filmle sarabilirsiniz.

Bir yumurta fırçasını zeytinyağına batırıp avokadonun iç kısmına sürüp, hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.

Pirinç dolu kavonoz bakliyatınız varsa eğer, avokadoyu içine gömüp kapağını kapatın. Uzun zaman orada muhafaza edebilirsiniz ayrıca bu işlem yumuşamasını ve olgunlaşmasını da sağlayacaktır. 

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri-101

Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin Terbiye Edilmesi Ne Demektir?Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürlerarası farklı uygulanan bir

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Menünüzü En İyi Şekilde Yapmak İçin Püf Noktaları

1. Menünüzü tutarlı organize edinYemek sipariş etmek istediklerinde misafirlerinize açlık oyunlarına katılmış hissi yaratmayın. Menüyü