add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Avokado Nasıl Yetiştirilir?

Artık avokadonuzu kendiniz yetiştirebileceksiniz! Nasıl mı?

Avokado Nasıl Yetiştirilir?
Paylaş

Sağlıklı bir yaşam tarzını isteyen herkes için vazgeçilmez besindir. Avokadonun birçok faydasının yanında en önemlisi de hızlı kilo verme diyetlerinde olmazsa olmazıdır. Avokado metabolizmayı arttırır, kandaki yağ seviyesini kontrol eder ve hızlı kilo vermeye yardımcıdır. Avokado iştahı keser, yüksek lif içeren besinler içindedir. 

Avokado nasıl yenir ?

Avokadoyu olgunlaştırarak yemek gerekmektedir. Avokadonun ham olanı sert olur ve acımsı bir tadı vardır. Marketten temin edilen bu meyve; oda koşullarında 3-4 günbekletilerek yumuşaması ve renginin koyulaşması sağlanır.

Avokadonun kararmasını nasıl önleriz ve muhafaza edebiliriz ?

Avokadolara limon sürüp stretch filmle sarabilirsiniz.

Bir yumurta fırçasını zeytinyağına batırıp avokadonun iç kısmına sürüp, hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.

Pirinç dolu kavonoz bakliyatınız varsa eğer, avokadoyu içine gömüp kapağını kapatın. Uzun zaman orada muhafaza edebilirsiniz ayrıca bu işlem yumuşamasını ve olgunlaşmasını da sağlayacaktır. 

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!