add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Domates Soyma ve Doğrama Önerisi

Hemen hemen günün her öğününde severek tükettiğimiz domatesi, ziyan etmeden nasıl soyarız, çekirdeklerini kolaylıkla nasıl ayırırız..?

Domates Soyma ve Doğrama Önerisi
Paylaş

Her mevsim bulunan yemeklerde, salatalar da bolca tükettiğimiz belki de en popüler meyvelerin başında geliyor. Meyve suyu olarak da sıklıkla tükettiğimiz domatesin kalp sağlığının korunması, kanser riskinin azaltılması, cilt sağlığının desteklenmesi gibi sağlık faydaları da saymakla bitmez.

Domates aynı zamanda C vitamini, potasyum, folat ve K vitamini kaynağıdır. 

Güney Amerika'ya özgü bir bitki olan domates, olgunlaştırıldıklarında genellikle kırmızıdırlar, ancak sarı, turuncu, yeşil ve mor dahil olmak üzere çeşitli renklerde olabilirler. Dünyada farklı çeşit ve lezzet ile birçok alt tür domates vardır. 

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!