add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Soğan Nasıl Doğranır?

Yemeklerin olmazsa olmazı soğanın, çoğumuzun bilmediği bir çok kolay doğrama tekniği vardır. İzlediğiniz bu video sayesinde artık soğan soymaktan ve doğramaktan kaçmayacaksınız. :)

Soğan Nasıl Doğranır?
Paylaş

Soğan mutfağımızdaki en vazgeçilmez besinlerden birisidir. Ayrıca bünyesinde barındırdığı kükürt, lif, B ve C vitamini açısından oldukça zengin besin kaynağıdır. 

Kuru Soğan, kan şekerini dengeler veşeker hastalığına iyi gelir. Bir çok faydası ile tıptaki adını en doğal mucize ilaç olarak almıştır. Üretim yeri Batı Asya olan soğanın küçüğü ve yeşil yaprakları, Türkiye’de yemeklere tat vermek için kullanılır. Kuru soğanı yetiştirmenin bazı teknik yöntemleri vardır. Onlardan bir kaçını sizlere bahsetmek isteriz.

Kuru soğan yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Kuru soğan hangi mevsimlerde yetiştirilir ?

Kuru soğan yetiştirmek için ideal mevsim kış aylarıdır. Soğan ekerken, toprağın yapısına dikkat ediniz. Ayrıca saksı, balkon veya bahçede rahatlıkla soğan yetiştirebilirsiniz. Soğan, her ne kadar soğuk iklim bitkisi olsa da, değişik bölgelerde rahatlıkla yetişebilir. Kumlu, kirli ve geçirgen topraklarda sağlıklı büyüme gösterir.

Kuru Soğan Saklamanın Püf Noktaları :

Kuru soğanları kullanmadan önce bir süre içerisinde kurutma işlemi uygulayınız. Böylelikle soğanları birkaç ay süresince saklayabilirsiniz. Kalın köklü olan soğanları hemen tüketmelisiniz. Kuru soğanları örerek kurutmanız, hem daha uzun süre kullanmanıza, hem de bozuk olan soğanların kokusunun eve sinmesini önlemede fayda sağlar.

 

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!