add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Vanilya Çubuğu Nasıl Kullanılır?

Vanilya çubuğu nedir, nasıl kullanılır gibi sorularınızın cevapları için içeriğimize bir göz atın ;)

Vanilya Çubuğu Nasıl Kullanılır?
Paylaş

Vatanı Meksika, Antil, Cava ve Madagaskar olan vanilyanın Latince ismi Vanilla planifolia’dır. Salepgiller familyasından olan bitki daha çok tropikal ülkelerde yetişmektedir. Aslında bir bağ bitkisidir.

Vanilya çiçeğinin yaprakları yassı, etli ve sapsızdır. İki uca doğru incelen yaprakları bulunmaktadır, meyvesi 15-20 cm kadar uzamakta olan bitkinin tadı acıdır ama kokusu çok hoş ve iştah açıcı özelliğe sahiptir.

Yetişmesi uzun bir süre alan vanilya, ekildikten sonra ilk ürününü ancak 3 yıl sonra verebilmektedir. Vanilya çubuğu yeşil meyve halindeyken 9 ay boyunca tadını alması için bekletilir. Koparıldıktan sonra ise hala yeşildir ve tadı, aroması henüz tam anlamıyla olgunlaşmaz. Ancak, çubuk güneşte kuruduktan sonra bildiğimiz tada ve aromaya kavuşur. Çok fazla işçilik gerektiren vanilyanın tarımı, hiçbir zirai araç, kimyasal gübre, ilaç kullanılmadan tamamen elle yapıldığından dünyada safrandan sonra en pahalı ikinci baharattır. 

Kullanım Önerileri; Vanilya çubuğundan çeşitli şekillerde faydalanabilmek mümkündür. Bir sütlü tatlı yapılacaksa, vanilya çubuğunu kaynamakta olan sütün içine tüm olarak atabiliriz. Ancak, genelde profesyonel aşçılar, vanilya çubuğunun içindeki özütü kullanmayı tercih etmektedir. Özütü alabilmek için, vanilya çubuğu düz bir zemine yatırılır, bıçağın ucuyla çubuk baştan sona kesilir. Daha sonra, bıçağın kenar kısmı ile vanilya çubuğu içindeki özüt kazınarak çıkartılır ve isteğe bağlı olarak malzemenin içine katılır.

Videolu anlatımımıza bir tıkla ulaşabilirsiniz, ayrıca ''Kısık Ateş'' youtube kanalımıza üye olarak pratik tariflerimizi yakından takip edebilirsiniz. İyi seyirler.

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!