Şef Usulü

Çömlek (Güveç) Kebabı Nasıl Yapılır?

Geleneksel güveç kebabı yapmanın en doğru anlatımı ve püf noktaları için hemen tıklayın!

Çömlek (Güveç) Kebabı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 10B
  • 87
  • Kaydet

Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı serimize, Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla hız kesmeden devam ediyoruz…

Türk mutfağı; beslenme biçimleri, içinde bulunan kültürel-coğrafi-ekolojik-ekonomik yapıya ve tarihsel sürece göre şekillenen, yöreden yöreye gelişim sağlayarak farklı reçetelerle büyük bir zenginliğe kavuşmuş mutfak kültürüdür.

Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunmuş olduğu ürünlerle başta Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, bu tarihsel süreçte mutfak kültürümüzün yeni yapısını kazanmasında büyük rol oynamıştır.

Bugün, buna bir örnek olarak Türk mutfağında klasikleşmiş Güveçte Etli Türlü tarifi ile karşınızdayız.

Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından olan geleneksel güveç kebabı, o bölgede çömlek adı verilen toprak kapların içinde, et ve sebzelerin tamamen çiğ olarak pişirilmesiyle yapılmaktadır.

He ne kadar zahmetli bir yemek olarak algılansa da çoğu yemeğe göre oldukça pratik olduğunu birazdan göreceksiniz. Sadece birkaç püf noktasına dikkat ederek nefis bir sonuç elde edebilirsiniz.

Siz de toprak kaplarda ağır ateşte pişirilmiş bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilir, etli ya da etsiz istediğiniz tüm mevsimsel sebzelerle güvecinizi yapabilirsiniz.

Güveçte etli türlü tarifi nasıl yapılır? Güveçte sebzeli türlü ve türlünün püf noktaları ve daha fazlası için hemen tıklayın...

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Tunahan gul
· 06.03.2021

Sizinle nerden iletisime gecebiliriz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 07.03.2021

Buyurun? Nasıl yardımcı olabiliriz?

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme