add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Şef Usulü

Cort Bulyon Nasıl Yapılır?

Cort bulyon nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?

Cort Bulyon Nasıl Yapılır?
Paylaş

Cort bulyon nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?

Tam olarak Türkçe karşılığı olmayan Cort Bulyon’u bir nevi sebze suyu olarak düşünebilirsiniz.

Bu aromatik suyu diğerlerinden ayıran en büyük özellik ekşimtırak bir tada sahip olmasıdır. Bunun sebebi baskın tatlardan fermente üzüm suyu ve limon suyu kullanılmasıdır.

Lezzetli cort bulyon suyunun içerisinde genellikle; su, fermente üzüm suyu, tane karabiber, defne yaprağı, kereviz sapı, limon suyu, taze kekik, sarımsak ve soğan gibi renk vermeyen sebzeler yer alır. Ama tabii sizler bu malzemelerle kısıtlı kalmayıp ilave aromatik sebzeler kullanarak da çeşitlendirebilirsiniz.

Yapımı oldukça basit ve sade olan cort bulyonu, deniz mahsullü yemeklerinizde ve sebze pişirmede rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yemeklerinize lezzet katmanıza yardımcı olacak cort bulyon, diğer et ve kemik sularına oranla yaklaşık yarım saat içinde hazırlanabiliyor! Deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın! 😊

Şimdi sizleri ayrıntıları dinlemeniz ve izlemeniz için uzman şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta daha farklı ve keyif alacağınız bir konu ile tekrar karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın…

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!