Şef Usulü

Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Yemeklerin lezzetini zenginleştirmenin en basit ve pratik yollarından biri de güçlü protein deposu olan dana kemik suyundan geçer. Dana kemik suyu nasıl yapılır? Kemik suyu nerelerde kullanılır?

Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 21B
  • 118
  • Kaydet

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen eğitimlerin ardından gün geçtikçe profesyonelleşmeye başladığınıza inancımız tam…

Bu sebeple yavaş yavaş kemik ve sebze sularına geçiş yapabiliriz.

‘Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır’ konusu üzerine bilgilendirmelerde bulunmadan önce; gelecek haftalarda bu konuyu genişletip tavuk ve balık suları üzerine de videolar yayınlayacağımızı ve bu yüzden bizleri yakından takip etmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Gelelim mutfakların temel yapı taşı, olmazsa olmaz dediğimiz şeylerin başında gelen et sularına...

Yemeklerin lezzetini zenginleştirmenin en basit ve pratik yollarından biri de güçlü protein deposu olan dana kemik suyundan geçer. Hemen hemen her yerde hazır kemik suyu satışına rastlasanız da kendi kemik suyunu evlerinde, mutfaklarında pratik olarak yapmak isteyenler de olacaktır… Ki bu bizim en çok tercih ettiğimiz şeylerden biridir.

Onlar için adım adım açıkladık; işte tüm ayrıntılarıyla dana kemik suyu nasıl yapılır, nerelerde kullanılır ve nasıl saklanır gibi sorularınızın cevaplarını tam olarak bu videoda bulacaksınız...

Şimdi sizleri uzman şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz 😊

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş Tv kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Keyifli seyirler dileriz, hoşça kalın!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (1)

AslıhanSARITAŞ
· 30.04.2020

Düdüklü tencerede ne kadar sürede yapılır.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme