Şef Usulü

Demi Glace Sos Nasıl Yapılır?

Kahverengi sos olarak da bilinen demi glace sos, Fransız mutfağının en ünlü soslarından biridir. Gerçek bir demi glace sos ne kadar sürede ve nasıl hazırlanır?

Demi Glace Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 50B
  • 262
  • Kaydet

Bugün, tüm gastronomi tutkunlarının merakla beklediği ve tüm sorularına cevap bulabileceği Demi Glace sos yapımını A’dan Z’ye ele alacağız.

Koyu kahverengi bir renge sahip olan ve bu sebeple kahverengi sos olarak da bilinen demi glace sos, Fransız mutfağının en ünlü soslarından biridir. 

Uzun ve zahmetli uğraşlar sonucu elde edilen bu eşsiz kahverengi sos, et yemeklerine oldukça yakışmasıyla bilinir, hatta ve hatta et yemeklerini onsuz düşünemeyenler vardır.

Peki, aşçılık eğitimlerinde neredeyse ilk öğretilen sos tariflerinden birisi olan demi glace sosu bu kadar değerli kılan nedir? İçeriğinde hangi malzemelere yer verilir? Gerçek bir demi glace sos ne kadar sürede ve nasıl hazırlanır?

Tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz demi glace sos yapım aşamalarını izledikten sonra sizler de en güzel demi glace sosunuzu kendiniz hazırlayabilir, dilediğiniz reçetelerinizde kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (12)

EA thelif
· 13.09.2021

Harika anlatım, ellinize sağlık 🤎

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 14.09.2021

Çok teşekkürler 🙏🤩

Hasan hüseyin Güzelkaya

Elerinize salık geyet iyi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 22.09.2021

Teşekkürler 👏🤩

Pınar Akca
· 23.09.2021

Muhteşem anlatım teşekkür ederiz 😊

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.09.2021

Sağ olun, afiyet olsun 🤩👍👍

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme