- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Dolgulu Makarna (Ravioli) Nasıl Yapılır?
Dolgulu Makarna (Ravioli) Nasıl Yapılır?
İtalyan mutfağında yer alan dolgulu makarna lezzetlerinden Ravioli’yi, enfes görünümü ve eşsiz tadı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Ravioli yapmanın tüm detayları ve püf noktaları nelerdir?
25.01.2023- 12B
- 51
- Kaydet
Ravioli İtalyanca "ravvolgere" yani sarmak fiilinden gelen Ravioli, İtalyan mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer almaktadır. İki ince hamur tabakası arasına dolgu konularak hazırlanan bu özel hamur işi türü raviolinin çıkışı, 14. yüzyıla dayanmaktadır. Genellikle taze makarna hamuru kare, yuvarlak, dikdörtgen şeklinde olup, iç dolgusu; sebze, peynir, et veya balık gibi ürünlerle hazırlanan ravioli bir çeşit İtalyan mantısıdır.
Sayısız kültürde var olan ravioli, domates sosu ya da kremalı soslarla servis edilmektedir. Lezzetli iç dolgunun, makarna hamuruna sarılmasıyla hazırlanan bu makarnayı evde hazırlamak da oldukça basittir.
İtalyan mutfağı lezzetlerinden Ravioli’yi, enfes görünümü ve eşsiz tadı ile evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz tarifimize videomuzdan ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!