- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Tam kıvamında, içi yumuşacık ve her tarafı eşit şekilde pişmiş bütün tavuk hazırlamanın en önemli püf noktası nedir?
23.10.2020- 22B
- 166
- Kaydet
Merhaba, temel pişirme tekniklerine hız kesmeden devam ediyoruz…
Bu haftaki konumuz sayesinde kalabalık davetlerin olmazsa olmazı nar gibi kızarmış bütün bir tavukla misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz!
Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?
Tam kıvamında, içi yumuşacık ve her tarafı eşit şekilde pişmiş bütün tavuk hazırlamanın en önemli püf noktası; tavuğun doğru şekilde bağlamasından geçer. Doğru teknikle bağlanıp doğru pişirilen tavuğun kötü olma ihtimali neredeyse imkansızdır.
Şunu da söylemeden geçmeyelim. Bütün tavuğu bağlamayı bilmek mutfakta bir profesyonel olduğunuzun göstergesidir! 😊
Şimdi size tüm ayrıntılarıyla bütün bir tavuk iple nasıl bağlanır, ne tür bir ip kullanılır ve bu ipin tavuğa iz yapması nasıl engellenir? Hepsi ve daha fazlası için bu değerli videomuzu dikkatle izleyin!
Daha önceki bölümleri kaçırdığını düşünenler; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabilir, akademi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabilirsiniz.
Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!
Gelecek hafta aynı gün ve saatte görüşmek üzere… Şimdiden ellerinize sağlık.
Yorumlar (6)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!