Şef Usulü

Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Tam kıvamında, içi yumuşacık ve her tarafı eşit şekilde pişmiş bütün tavuk hazırlamanın en önemli püf noktası nedir?

Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 20B
  • 162
  • Kaydet

Merhaba, temel pişirme tekniklerine hız kesmeden devam ediyoruz…

Bu haftaki konumuz sayesinde kalabalık davetlerin olmazsa olmazı nar gibi kızarmış bütün bir tavukla misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz!

Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Tam kıvamında, içi yumuşacık ve her tarafı eşit şekilde pişmiş bütün tavuk hazırlamanın en önemli püf noktası; tavuğun doğru şekilde bağlamasından geçer. Doğru teknikle bağlanıp doğru pişirilen tavuğun kötü olma ihtimali neredeyse imkansızdır.

Şunu da söylemeden geçmeyelim. Bütün tavuğu bağlamayı bilmek mutfakta bir profesyonel olduğunuzun göstergesidir! 😊

Şimdi size tüm ayrıntılarıyla bütün bir tavuk iple nasıl bağlanır, ne tür bir ip kullanılır ve bu ipin tavuğa iz yapması nasıl engellenir? Hepsi ve daha fazlası için bu değerli videomuzu dikkatle izleyin!

Daha önceki bölümleri kaçırdığını düşünenler; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabilir, akademi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabilirsiniz.

Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!

Gelecek hafta aynı gün ve saatte görüşmek üzere… Şimdiden ellerinize sağlık.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (6)

Cafer AYDIN
· 30.10.2020

Hocam.bu ders leri nereden bulabiliriz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.11.2020

Merhaba, tüm akademi içeriklerimize Şef Usulü kategorimizden veya Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan anlık ulaşabilirsiniz.

Cafer AYDIN
· 30.10.2020

Ellerine sağlık şefim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.11.2020

Teşekkürler... 🙌

ZULIA Muradova
· 13.11.2020

Ekran büyütme çalışmıyor ekran büyümüyor uygulamada bir sorun var galiba

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 14.11.2020

Merhaba, uygulamamızda şuan için herhangi bir sorun görünmüyor. Tam olarak ekranı nasıl büyütmek istiyorsunuz? Daha ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmak isteriz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

325B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme