Kısık Ateş
Şef Usulü

Fırında Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

Orijinal kağıt kebabı tarifi nasıl yapılır? Kağıt kebabı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?

Fırında Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 16B
  • 84
  • Kaydet

Türk mutfağında kebapların yeri ve önemi…

Selçuklu mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu geniş dönemde kebap ve çeşitleri her zaman sarayların mutfağında en çok tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Bugün birçok Osmanlı padişahının en sevdiği yemekler arasında yer alan Kağıt Kebabı tarifi ile karşınızdayız.

Genellikle kuzu eti ve sebzelerden oluşan kağıt kebabının yapımı zahmetli gibi görünse de tekniğini kavrayınca aslında ne kadar basit bir yemek olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle pişirme yöntemini kavradığınız takdirde bu kebabı kuzu eti dışında dana eti, tavuk eti yahut balık olarak çeşitlendirebilirsiniz. Öte yandan kullanılan ete göre içerisinde kullanılacak sebzelere ve baharatlara kendi damak zevkinize göre karar verebilirsiniz.

Gelelim fırında kağıt kebabı yapmanın püf noktalarına…

Kağıt kebabı yapımında, hangi pişirme teknikleri uygulanır? En iyi kağıt kebabı yapmanın aşamaları ve püf noktaları nelerdir? hepsi ve daha fazlası için lezzetli videomuza hemen tıklayın! 😊

Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Sema Narçın
· 30.07.2021

Elinize emeğinize sağlık …unuttunuz sanmıştım ..çok teşekkür ediyorum..

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 31.07.2021

Rica ederiz, afiyetler olsun 🤩😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

359B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

29B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme