Kısık Ateş
Şef Usulü

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Kökeni Fransa’ya dayanan soğan çorbası yapım tekniği ve orijinal reçetesi… Soğan çorbası tarifi nasıl yapılır?

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 44B
  • 194
  • Kaydet

Klasik çorbaların içinde oldukça bilinen ve kökeni Fransa’ya dayanan Soğan Çorbasının tarihi antik çağlara dayanmaktadır. Antik çağlarda çanaklar içinde yapılan soğan çorbası, 18. yüzyılda modern şekilde Fransa’da çıkmıştır. Zamanla Fransız mutfağının en ünlü ve önemli çorbası olarak farklı kültürlerde yer edinmiştir.

Lezzetli bir soğan çorbası elde etmenin en önemli iki malzemesi ve kriteri vardır. Bunlar; hiç şeker kullanılmadan kısık ateşte sabırla karamelize edilmiş soğanlar ve iyi haşlanmış kemik suyudur.

Peki orijinal Fransız usulü soğan çorbasında bu ürünler nasıl kullanılır? Bu çorbanın en önemli ürünü olan soğan nasıl karamelize edilir? Soğan çorbası kaç dakika pişirilir? Nasıl servis edilir ve püf noktaları nelerdir?

Az malzeme ile yapılan son derece sağlıklı soğan çorbasının tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz…

Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın! Gelecek hafta görüşmek üzere.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (5)

İbrahimÖzkan
· 28.12.2020

Fermante kırmızı üzüm suyu nedir hocam. Şarap diyelim şuna..

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 29.12.2020

Dijital ortamda resmi olarak bunu telaffuz edemiyoruz maalesef. Ama siz anlıyorsunuz 😁

Aylin Şeker
· 01.01.2021

Her şey çok güzel ancak fermente edilmiş üzüm suyu?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.01.2021

Yani şarap.

Ayşe Özkan yılmaz

Şarap yerine başka ne kullanabiliriz

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

338B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme