Şef Usulü

İncik Yahnisi Nasıl Yapılır?

Haşlama usulü Kuzu İncik Yahnisi nasıl yapılır?

İncik Yahnisi Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 10B
  • 97
  • Kaydet

Farsça bir sözcük olan yahni, Osmanlı mutfağında tencerede “sulu” pişirme yöntemini belirtir. Yahni, kebaplardan sonra neredeyse en çok kullanılan bir pişirme yöntemidir.

Osmanlı dönemine ait yemek kitaplarında hemen hemen her çeşit etin yahnisinin yapıldığı görülür ve günümüzde de zengin Türk mutfağına ait et yemekleri arasında önemli bir yer tutar.

Bugün sizlere padişah sofralarında sıklıkla yer alan haşlama usulü İncik Yahnisi tarifi vereceğiz.

Aromatik baharatlarla lezzetlendirilen ve sebze suyunda ağır ateşte pişirilen bu efsane lezzetin yapım aşamalarına ve püf noktalarına gelin hep beraber göz atalım…

Haşlama usulü Kuzu İncik Yahnisi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Şef Usulü kategorimizden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!

Geleneksel Türk mutfağının reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Adl Glpnr
· 02.02.2021

1-Tencerede toplam pişme süresi nedir2-basınçlı tencereyi neden tercih etmediniz?3-sebze suyu hazırlamak için yayınlanan video linkini tuttursaniz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 02.02.2021

Merhaba, tarifte de belirttiğimiz üzere toplam süre 1-1 buçuk saat ağır ateşte pişirilmesidir. Basınçlı tencereden kastınız düdüklü tencere ise tercih edebilirsiniz bu süreci daha kısaltacaktır, fakat sık sık kontrol etmeniz gerekebilir. Sebze suyu hazırlama videomuza web sitemizden veya Kısık Ateş youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz. 😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme