Şef Usulü

Izgarada Karides Nasıl Yapılır?

Karides bir balık türü müdür? Izgarada karides pişirme tekniği ve daha fazlası için tıklayın!

Izgarada Karides Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 11B
  • 117
  • Kaydet

Karides bir balık türü müdür?

Bildiğiniz üzere karides soğuk denizlerde yaşayan kabuklu bir deniz canlısıdır ve diğer balık türlerinden ayrı tutulur. Böceğe benzeyen görünümü nedeniyle kimisi tarafından tercih edilmese de tadına bakıldığında vazgeçilmez bir lezzet olarak damaklarımıza yer eder. 

Karides pişirmenin püf noktalarını iyi bilirseniz, pratik ve kısa sürede çok lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Karidese birçok farklı pişirme tekniği uygulansa da en yaygın pişirme tekniği ızgarada olanıdır. Bir diğer tercih edilen yöntem ise tereyağı kullanılarak tavada yapılanıdır. Her tür pişirme tekniğine yakışan karidesin ızgarada doğru şekilde nasıl pişirildiğini gelin hep beraber öğrenelim!

İzleyeceğiniz bu video’da karides nasıl temizlenir, ızgarada kaç dakikada pişirilir ve piştiği nasıl anlaşılır gibi sorularınıza anında yanıt alabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz…

Unutmayın ki, geçmişe ait mutfak eğitimlerimize https://www.kisikates.com.tr/sef-usulu adresi üzerinden ulaşabilir ve ‘Kısık Ateş Tv’ YouTube kanalımıza abone olarak bizleri anlık takip etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için ücretsiz uygulamamızı hemen indirin! https://www.kisikates.com.tr/

Gelecek hafta görüşmek üzere!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (7)

Eda Nur
· 11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r tariflerimi incelerseniz çok sevinirim :)

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Eylem IŞIK
· 15.10.2020

Usulüne göre yapılan en Güzel yemek tarifleri lezzet.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 15.10.2020

Teşekkürler 🙏😇😇

Eylem IŞIK
· 15.10.2020

Tadı Damakta Kaldı

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 15.10.2020

Harika elinize sağlık.. 👍🌸

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme