- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Izgarada Karides Nasıl Yapılır?
Izgarada Karides Nasıl Yapılır?
Karides bir balık türü müdür? Izgarada karides pişirme tekniği ve daha fazlası için tıklayın!
02.10.2020
- 10B
- 117
- Kaydet
Karides bir balık türü müdür?
Bildiğiniz üzere karides soğuk denizlerde yaşayan kabuklu bir deniz canlısıdır ve diğer balık türlerinden ayrı tutulur. Böceğe benzeyen görünümü nedeniyle kimisi tarafından tercih edilmese de tadına bakıldığında vazgeçilmez bir lezzet olarak damaklarımıza yer eder.
Karides pişirmenin püf noktalarını iyi bilirseniz, pratik ve kısa sürede çok lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Karidese birçok farklı pişirme tekniği uygulansa da en yaygın pişirme tekniği ızgarada olanıdır. Bir diğer tercih edilen yöntem ise tereyağı kullanılarak tavada yapılanıdır. Her tür pişirme tekniğine yakışan karidesin ızgarada doğru şekilde nasıl pişirildiğini gelin hep beraber öğrenelim!
İzleyeceğiniz bu video’da karides nasıl temizlenir, ızgarada kaç dakikada pişirilir ve piştiği nasıl anlaşılır gibi sorularınıza anında yanıt alabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz…
Unutmayın ki, geçmişe ait mutfak eğitimlerimize https://www.kisikates.com.tr/sef-usulu adresi üzerinden ulaşabilir ve ‘Kısık Ateş Tv’ YouTube kanalımıza abone olarak bizleri anlık takip etme fırsatı yakalayabilirsiniz.
Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için ücretsiz uygulamamızı hemen indirin! https://www.kisikates.com.tr/
Gelecek hafta görüşmek üzere!

Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!