Şef Usulü

Kremalı Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı brokoli çorbası yapım tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Kremalı Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş

Herkese merhaba,

Bildiğiniz üzere Kısık Ateş Akademi sekmesinde her hafta birbirinden farklı konu ile karşınızda olmaya devam ediyoruz!

Bu hafta, kış aylarının en çok tüketilen sebzesi brokoli ile uluslararası standartlarda bir çorba hazırlayacağız.

Bu çorbayı diğerlerinden ayıran en önemli fark; sebzeleri soteleme öncesi ve sonrası besin ve renk değerlerini koruyan farklı tekniklere yer vermek aynı zamanda krema ile tat, koku ve lezzet dengesini en doğru şekilde ayarlamaktır.

Teknikleri kavradığınız sürece farklı sebzelerle de nefis çorbalar yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kremalı brokoli çorbası yapım tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (16)

Batuhan Güneş
02.01.2021

Tadı birdaha içmek için gün saydirirmi

Kısık Ateş
03.01.2021

O tamamen sizin damak zevkinizle alakalı fakat çok lezzetli bir çorba olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz 😁

Kısık Ateş
Alev Kaya
06.01.2021

Brokolilerin Minicik Sapları niye kullanilmiyo. Kesilmese de olmazmi .

Kısık Ateş
07.01.2021

Sapları kullanılabilir fakat rengini daha yeşil tutmak için daha az kullanmanızı öneririz.

Kısık Ateş
Alev Kaya
06.01.2021

Ben o kadar kesmedim o sapları çünkü.Blendirda parcalaniyo diye.

Kısık Ateş
07.01.2021

Sorun yok 😊

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

154B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

9B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

7B