Şef Usulü

Patates Silkmesi Nasıl Yapılır?

Kuzu etli patates silkmesinin pişirme tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Patates Silkmesi Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 15B
  • 92
  • Kaydet

Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk Mutfağı Akademi serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 

Türk mutfağında sayıları giderek azalan sebze yemekleri arasında yer alan silkme tariflerine, sadece eski Türk mutfağı kitaplarında rastlayabilirsiniz. Bu sebeple bizler, Türk mutfağının geleneksel yönünü bir kez daha gün yüzüne çıkarmak adına içlerinden en çok tercih edilen patates silkmesi ile karşınızdayız.

Silkmelerin orijinal tariflerinde mutlaka kuşbaşı et yer alırken, günümüzde bunlar artık etsiz olarak da pişirilmektedir. Her iki haliyle de doyurucu olan bu yemek sofralarda en güzel yeri her zaman hak eder...

Bu lezzetli yemeğin ilk aşamasını, sebzelerin sade yağda kızartılması oluşturmaktadır. Daha sonra et ve salçanın aynı yağda kavrulmasıdır. Yemek ateşten alındığında ise içinde fazla su kalmamış olması gerekmektedir. Yani tencerede kalan sebze ve etin bıraktığı kendi özsuyu olmalıdır.

Orijinal patates silkmesi tarifi nasıl yapılır? Kuzu etli patates silkmesinin pişirme tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (8)

MelikeIşıklı
· 04.04.2021

Elinize sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 04.04.2021

Teşekkürler 🙏🏻

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize sağlık şefim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 08.04.2021

Teşekkürler Tezcan Hanım 😊

umut keklik
· 08.01.2023

üstadım çok beğendim ikinciye yapiyorum

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 09.01.2023

Ellerinize sağlık 😁🤩👍👍

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme