Şef Usulü

Patates Silkmesi Nasıl Yapılır?

Kuzu etli patates silkmesinin pişirme tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Patates Silkmesi Nasıl Yapılır?
Paylaş

Türk mutfağında sayıları giderek azalan sebze yemekleri arasında yer alan silkme tariflerine, sadece eski Türk mutfağı kitaplarında rastlayabilirsiniz. Bu sebeple bizler, Türk mutfağının geleneksel yönünü bir kez daha gün yüzüne çıkarmak adına içlerinden en çok tercih edilen patates silkmesi ile karşınızdayız.

Silkmelerin orijinal tariflerinde mutlaka kuşbaşı et yer alırken, günümüzde bunlar artık etsiz olarak da pişirilmektedir. Her iki haliyle de doyurucu olan bu yemek sofralarda en güzel yeri her zaman hak eder...

Bu lezzetli yemeğin ilk aşamasını, sebzelerin sade yağda kızartılması oluşturmaktadır. Daha sonra et ve salçanın aynı yağda kavrulmasıdır. Yemek ateşten alındığında ise içinde fazla su kalmamış olması gerekmektedir. Yani tencerede kalan sebze ve etin bıraktığı kendi özsuyu olmalıdır.

Orijinal patates silkmesi tarifi nasıl yapılır? Kuzu etli patates silkmesinin pişirme tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (4)

MelikeIşıklı
04.04.2021

Elinize sağlık

Kısık Ateş
04.04.2021

Teşekkürler 🙏🏻

Kısık Ateş
Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize sağlık şefim

Kısık Ateş
08.04.2021

Teşekkürler Tezcan Hanım 😊

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

180B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

11B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

8B