Şef Usulü

Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir ve Tava Sosu Nasıl Yapılır?

Et çeşitleri içinde lezzeti, yumuşaklığı ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir yeri olan bonfile etinin nasıl pişirildiğini merak ediyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre!

Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir ve Tava Sosu Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 20B
  • 234
  • Kaydet

Herkese merhaba…

Eğitici ve öğretici olmayı hedefleyen Kısık Ateş, hatırlarsınız ki geçtiğimiz hafta temel pişirme tekniklerine giriş yapmıştı ve mantarların nasıl pişirilmesi gerektiğine değinmişti. (Kaçıranlar geriye dönük tüm videolarımıza ulaşabilir). Bu hafta ise gastronomi meraklılarının ilgisini çekecek harika bir konuyla karşınızda...

İçi yumuşacık, dışı kızarmış nefis bir bonfile etine kim hayır diyebilir ki?

Et çeşitleri içinde lezzeti, yumuşaklığı ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir yeri olan bonfile etinin nasıl pişirildiğini, pişirme sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalarını merak mı ediyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz ve bu işin bütün sırlarını alanında uzman olan şefimizden yani Fehmi Samancı’dan öğrenebilirsiniz!

Unutmayın ki ‘’bu işte bi şeflik var’’ diye boşuna demiyoruz! 😉👩‍🍳👨‍🍳 Bu mottomuzu bir kez daha hatırlatarak, sizleri evlerinizde profesyonel bir şef olmaya, tüm yemeklerinize muhteşem dokunuşlar yapmaya davet ediyoruz…

Bizce hiç vakit kaybetmeden videomuza bir tıkla ulaşın ve deneyimlerinize deneyim, bilgilerinize bilgi katın!

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta; tavada tavuk nasıl pişirilir ve tava sosu nasıl yapılır konusu ile karşınızda olacağız, görüşmek üzere...

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (9)

Özden Pehlevan
· 24.07.2020

Fermente edilmiş kırmızı üzüm suyu dediğiniz, bildiğimiz kırmızı şarap mı, sirke mi?. Ve şunu sormak isterim; yemekte kullanılan şarap ile içki olan şarap aynı mıdır?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.07.2020

Evet kırmızı şarap. Yemeklik şarap ve içmelik şarap aynıdır. Ama tabi yemekte daha hesaplı olanlar tercih ediliyor. İyi günler.

Özden Pehlevan
· 24.07.2020

Teşekkür ederim 💐

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Yasin BOSNALI
· 09.08.2020

Tavada tavuk videosunda pişme göstergesi için termometre ile iç sıcaklık 65 derece bilgisi mevcut. Bonfile için az, orta ve iyi pişmiş için termometre sıcaklığı ne olmalı bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler🙏😊

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.08.2020

Az pişmiş 55, orta pişmiş 63 ve iyi pişmiş 71 olmalı. Bizler teşekkür ederiz 🙏😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme