Şef Usulü

Tavada Çıtır Derili Balık Pişirme ve Kapari Sos Nasıl Yapılır?

Balık pişirirken yaptığımız yanlışları eğer bilirsek balığı mundar etmekten kurtarıp çok lezzetli sonuçlar elde edebiliriz. Tavada balık pişirme tekniği... Çıtır derili balık yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tavada Çıtır Derili Balık Pişirme ve Kapari Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 17B
  • 161
  • Kaydet

Bugün değerli şefimizin anlatımıyla, bir çoğumuzun zorlu gördüğü balık pişirmenin tahmin ettiğimizden daha kolay olduğunu ispatlayan bir video ile tekrar bir aradayız. Sadece pişirme tekniğiyle kalmayıp aynı zamanda balık pişirmenin püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken can alıcı kurallara da değiniyoruz.

Şunu unutmamalıyız ki; balık pişirirken yaptığımız yanlışları eğer bilirsek balığı mundar etmekten kurtarıp çok lezzetli sonuçlar elde edebiliriz.

Bu işe; balık etinin bağ dokularının gevşek olması nedeniyle daha narin bir et olduğunu, diğer etlere göre daha kolay ve hızlı piştiğini, yapısı nedeniyle fazla pişirmenin içindeki suyunu ve lezzetini kaçırdığını unutmadan başlamalıyız. Peki bunu teknik olarak nasıl yapabiliriz? işte tüm sorularınızın cevabına bir tıkla ulaşabilirsiniz…

Tavada Çıtır Derili Balık Nasıl Pişirilir ve yanına güzel bir eşlikçi olan Kapari Sos nasıl yapılır?

‘’Bu işte bi şeflik var’’ 👩‍🍳👨‍🍳 mottomuzu bir kez daha hatırlatarak, sizleri evlerinizde profesyonel bir şef olmaya, tüm yemeklerinize muhteşem dokunuşlar yapmaya davet ediyoruz…

Gelecek hafta; yine kaçırılmaması gereken güzel bir tarif ile karşınızda olacağız…

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Şimdilik hoşça kalın!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Soltahan Akdoğan
· 25.10.2020

Kapari sos için , tereyağ eridikten sonraince kıyılmış sarımsak, ve limon suyu verildikten sonra bir tutam maydonoz, extra patlatır:)

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 26.10.2020

Harika bir öneri, kullanıcılarımız deneyebilirler 👏👏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme