- Şef Usulü
- Tabak Süsleme Sanatı/Food Display
- Ürün Yerleştirme Teknikleri
Ürün Yerleştirme Teknikleri
Herhangi bir uluslararası yarışmada jüriler için çok büyük önem arz eden ürün yerleştirme teknikleri nelerdir?
27.11.2020- 19B
- 171
- Kaydet
Bugün sizlere bir sunum tabağında olması gereken; presentasyon, uyum, denge, balans ve renk gibi tüm inceliklerden söz edeceğim.
Unutmayın ki bu saydığım incelikler herhangi bir uluslararası yarışmada jüriler için çok büyük önem arz etmektedir! O yüzden deneyimlerime dayanarak yapacağım bu eşsiz tabağı dikkatle izlemenizi öneriyorum.
Ayrıca yaptığınız işi bir sanat olarak düşünüp, size anlattığım nüansları es geçmemeye ve her zaman tadından önce göze hitap eden tabaklar çıkarmaya özen göstermelisiniz!
Eğer bu işi profesyonel olarak yapıyor veya yapmak istiyorsanız, tabaklarınızda yaratıcı dekorlar kullanmaya, bunun için de güzel bir beyin fırtınası yapmaya gayret edin.
Gastronomi dünyasındaki yeniliklere ayak uydurarak başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok.
Bunun için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olun ve gastronominin sınırsız yolculuğunda sizler de yerinizi alın! 🌟😉
Gelecek bölüm görüşmek dileğiyle, hoşça kalın!
Yorumlar (15)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!