Şef Usulü

Yoğurtlu Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Birçok Osmanlı padişahının en sevdiği yemekler arasında yer alan şiş kebap nasıl yapılır? Orijinal şiş kebap tarifi...

Yoğurtlu Şiş Kebap Nasıl Yapılır?
Paylaş

Dünyada Türk mutfağı denince akla gelen ilk yemek olan kebap, şiş üzerine dizilmiş et ya da kıymanın kömür, odun veya ızgara ateşi üzerinde pişirilmesiyle meydana gelmektedir. Kendi içerisinde birçok çeşidi olan kebapların, şehirden şehre de farklılık göstererek ününe ün kattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Selçuklu mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan geniş dönemde kebap her zaman sarayların mutfağında yer almıştır. Bugün birçok Osmanlı padişahının en sevdiği yemekler arasında yer alan şiş kebapta en çok tercih edilen kebap çeşitlerinden biridir.

İyi bir Şiş Kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Şiş Kebap en çok hangi etten yapılır, et nasıl terbiye edilir, nasıl ve kaç dakika pişirilir? hepsi ve daha fazlası için lezzetli videomuza hemen tıklayın!

Şef Usulü kategorimizden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

180B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

11B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

8B