Seren Yürük
Seren Yürük
Ziraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


Okul Bilgileri

Ankara Üniversitesi - Ziraat FakültesiEylül 2012- Haziran 2017
Anadolu Üniversitesi - Laborant ve Veteriner SağlıkEkim 2014- Temmuz 2017
Anadolu Üniversitesi - AşçılıkEylül 2018- Haziran 2020
Seren Yürük
Seren YürükZiraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
13 gün önce

Sıcak Beyaz ÇikolataMalzemeler-100gr beyaz çikolata-200ml süt-45gr kremaYapılışıÇikolata küçük parçalar halinde kesilir.Orta boy cezvede bütün malzemeler eklenir ve kaynama noktasına gelinceye kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra bir kupa bardak içine dökülür ve servis edilir.Servis için isteğe bağlı üzerine kakao serpilir.

user feed images
Seren Yürük
Seren YürükZiraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
22 gün önce

Pesto Soslu&Sebzeli GaletteMalzemeler-120gr tereyağı-180gr un (1,5 su bardağı)-23gr toz şeker (1 yemek kaşığı)-4gr tuz(1 çay kaşığı)-42gr su (3 yemek kaşığı)-Orta boy 1 adet soğan-Orta boy 1 adet patates-1 adet havuç-1 adet kapya biber-1 adet yeşil dolmalık biberPesto Sos için:-2 demet fesleğen yaprağı-100gr Çam fıstığı-100gr Parmesan peyniri-2 diş sarımsak-96ml zeytinyağı (1 çay bardağı)YapılışıBir kapta tereyağı,un,şeker ve tuz birbirlerine iyice yedirilerek yoğurulur.Su eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur streç filme sarılıp buzdolabında 2 saat bekletilir.Pesto sos için malzemeler bir robotta çekildikten sonra bir kaba aktarılıp soğuması için buzdolabına konur.Sebzeler julienne kesilerek sotelenir.Hamur dinlendirildikten sonra 2 parçaya ayrılır.Merdane yardımı ile hafif un serpilerek ince bir katman olacak şekilde açılır.Açılan hamurun üstüne Pesto sos sürülür ve üzerine sotelenmiş sebzeler eklenir.Hamur yanlarından üstlerine gelecek şekilde kapatılır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlı kağıt serilmiş tepside yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun :)

user feed images
Seren Yürük
Seren YürükZiraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
bir ay önce

Çikolatalı&Cevizli BriocheMalzemeler-200ml ılık süt-200ml ılık su-1 adet yumurta-26gr tuz(1 yemek kaşığı)-92gr toz şeker(4 yemek kaşığı)-22gr instant maya-150gr tereyağı(soğuk küp küp doğranmış)-Aldığı kadar un(Yaklaşık 800gr)İç harcı için:-Sürülebilir Çikolatalı Fındık Kreması-CevizÜzeri için:-1 yumurta sarısı-2 yemek kaşığı süt-2 yemek kaşığı sıvıyağ-Toz şekerYapılışıGeniş bir kaseye süt,su,şeker,maya eklenir ve mayanın aktif olması için 10 dakika bekletilir.Başka bir kapta un azar azar elenerek eklenir.Üzerine tuz serpilir ve maya karışımı eklenerek sıvı karışım iyice harmanlanacak şekilde yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde edildikten sonra yumurta hamura yedirilecek şekilde yoğurulur.Ardından tereyağı küpleri teker teker hamura eklenir ve yedirilerek yoğurulur.Ele yapışmayacak bir hamur elde edildikten sonra üstü streç filmle sarıldıktan sonra 1 saat mayalandırılır.Mayalanma süresi bittikten sonra hamurun havası alınarak buzdolabına koyulur bir gece bekletilir.Hamur dolaptan çıktıktan sonra eşit parçalar halinde bezelere bölünür ve iç malzemeleri eklenir.Şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Tepside 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalandırılır.Mayalandırma süresi bittikten sonra üzeri için yumurta sarısı,süt,sıvıyağ karışımı sürülür.Toz şeker serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirilir.İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır gelir.Afiyet olsun :)Sunum için opsiyonel:-Ayıklanmış nar taneleri-Kuru meyve şekeri

user feed images
user feed images
Seren Yürük
Seren YürükZiraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
bir ay önce

Bursa’ya özgü hafif bir lezzet Marshall Pasta (Marşal)MalzemelerPandispanya için:-4 adet yumurta-100gr toz şeker-150 gr un-1 paket kabartma tozu-1 paket vanilyaPasta Kreması için:-500ml süt-1 yumurta sarısı-30gr un (2 yemek kaşığı)-40gr buğday nişastası-70gr toz şeker-80gr fındık pralinGanaj için:-200ml krema-200gr bitter kuvertür çikolataYapılışıGeniş bir kapta yumurta ve toz şeker mikserle çırpılır.Krema kıvamı aldığı zaman vanilya eklenir ve çırpmaya devam edilir.Ayrı bir kapta un ve kabartma tozu birbirine karıştırılır ve sıvı karışıma aşamalı olarak eklenir.Karışım ince olacak şekilde fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst programda yaklaşık 8-10 dakika pişirilir.Büyük bir tencerede süt,yumurta sarısı,nişasta,un,şeker birbirine karıştırılarak orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirilir.Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılır ve kremanın ilk sıcağı çıktıktan sonra içine fındık pralin eklenir ve karıştırılır.Başka bir kapta krema ve kuvertür çikolata benmari usülü eritilir ve karıştırılır.Pandispanya küçük ebatlar dikdörtgen şeklinde kesilir.Hafif tatlandırılmış şurup ile pandispanya nemlendirilir ve her katına pasta kreması eklenir.Dış katmanı için hazırlanan ganaj üzerine dökülür.Dolapta bir saat dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelir.Afiyet olsun :)Püf NoktalarPandispanya en az 1 gün önce yapılıp,buzdolabında dinlendirilmelidir.ÖnerilerPandispanyayı nemlendirmek için damak tadınıza göre istediğiniz bir şurupla nemlendirebilirsiniz ve pandispanyayı tercihe göre şekil ve ebatlarda dilimleyebilirsiniz.Pasta kremasında fındık pralin yerine tercihe göre kakaolu fındık ezmesi kullanabilirsiniz.Ganaj için bitter yerine sütlü kuvertür çikolata da kullanılabilir.

user feed images
Seren Yürük
Seren YürükZiraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı

Baharatlı Belçika Kurabiyesi(Speculoos)Malzemeler-350gr un-250gr esmer şeker-250gr tereyağı (İsteğe bağlı Kahverengi Tereyağ kullanılabilir.)-1 adet yumurta-12gr tarçın (1 tatlı kaşığı)-12gr toz zencefil-12gr toz anason-12gr toz muskat-12gr toz karanfil-5gr tuz-5gr kabartma tozuYapılışıGeniş,büyük bir kasede ilk önce şeker ve baharatlar birbiri ile iyice harmanlanacak şekilde karıştırılır.Karışıma yumurta ve tereyağ ilave edilir.Homojen bir karışım elde edilinceye kadar çırpılır.Karışıma un ve tuz kademeli olarak elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.En son kabartma tozuelenerek eklenir ve karıştırılır.Elde edilen hamur streç filme sarılıp 12 saat buzdolabında bekletilir.Pişirilmeden önce fırın 180 dereceye getirilir.Fırında alt-üst programlı yaklaşık olarak 15-20 dk pişirilir.İstenirse hamur iki parçaya bölünüp dondurucuda bir sonraki kullanım için saklanabilir.Afiyet olsun :)

user feed images