Kısık Ateş
Tarif

Baharatlı Belçika Kurabiyesi Tarifi

Baharatlı Belçika Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Baharatlı Belçika Kurabiyesi Tarifi
approved
Paylaş
  • 18B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g esmer şeker
12 g toz tarçın
12 g toz zencefil
12 g toz anason
12 g toz muskat
12 g toz karanfil
1 adet yumurta
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
350 g un
5 g tuz
5 g kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve büyük bir kasede; ilk olarak esmer şeker ve toz baharatlar birbiri ile iyice harmanlanacak şekilde karıştırılır.
  • Karışıma yumurta ve tereyağı ilave edilir. Homojen bir karışım elde edilene kadar çırpılır.
  • Karışıma un ve tuz kademeli olarak elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  • En son kabartma tozu elenerek eklenir ve karıştırılır.
  • Elde edilen hamur streç filme sarılıp 12 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur 2 cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıpları ile kesilir.
  • Pişirilmeden önce fırın 180°C’ye getirilir. Fırında alt-üst programlı olarak yaklaşık 15-20 dk. pişirilir.
  • İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuru iki parçaya bölünüp dondurucuda bir sonraki kullanım için saklanabilir. Afiyet olsun 😊

Püf Noktası

*Tüm toz baharatlar 12 gr=1 tatlı kaşığı

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Seren Yürük
Seren Yürük
Ziraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Tarçınlı Anne Kurabiyesi Tarifi
approved
21B Görüntüleme
Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
34B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.