- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Baharatlı Belçika Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
- 18B
- 99
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g esmer şeker
12 g toz tarçın
12 g toz zencefil
12 g toz anason
12 g toz muskat
12 g toz karanfil
1 adet yumurta
350 g un
5 g tuz
5 g kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş ve büyük bir kasede; ilk olarak esmer şeker ve toz baharatlar birbiri ile iyice harmanlanacak şekilde karıştırılır.
- 2Karışıma yumurta ve tereyağı ilave edilir. Homojen bir karışım elde edilene kadar çırpılır.
- 3Karışıma un ve tuz kademeli olarak elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- 4En son kabartma tozu elenerek eklenir ve karıştırılır.
- 5Elde edilen hamur streç filme sarılıp 12 saat buzdolabında dinlendirilir.
- 6Dinlenen hamur 2 cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıpları ile kesilir.
- 7Pişirilmeden önce fırın 180°C’ye getirilir. Fırında alt-üst programlı olarak yaklaşık 15-20 dk. pişirilir.
- 8İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuru iki parçaya bölünüp dondurucuda bir sonraki kullanım için saklanabilir. Afiyet olsun 😊
Püf Noktası
*Tüm toz baharatlar 12 gr=1 tatlı kaşığı
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Seren Yürük
Ziraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.