Sudenaz Chef
Sudenaz Chef
Mutfak Chef'i

Hakkında

Kardeş kanalımız♥️Ümmühan Chef♥️ takibe takip🌟🌟

Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi'nin Malzemeleri

10 tane patlıcan

İç harcı için;

200-250 gr kıyma

2 orta boy soğan

1 orta boy domates

7-8 tane küçük yeşil biber

3 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pulbiber

1 çay bardağı su

İsteğe bağlı maydanoz

Sosu için;

1 kase sıcak su

1 yemek kaşığı salça

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi'nin Yapılışı

Az yağlı muhteşem bir Karnıyarık tarifi arkadaşlar. 😊😊

Öncelikle patlıcanlarımızın acı olma ihtimaline karşı patlıcanları yıkayıp alacalı soyup yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.

Süre sonunda patlıcanları sudan süzüp fırça ile dışına zeytinyağ sürüyoruz ve birkaç yerinden delikler açarak fırın tepsimize yerleştiriyoruz yaklaşık 30 dakika içinde pişecektir.

Pişen patlıcanları soğumaya bırakıyoruz.

O sırada iç harcı için tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını alıyoruz küçük küçük doğradımız soğanları ekleyip soteliyoruz ardından kıymayı ekleyip kavuruyoruz kıyma kavrulduktan sonra sarımsağı biberleri domatesi tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. 1 çay bardağı suyu ekleyip 3-4 dakika kadar kaynatıyoruz. İç harcımız hazır.

Soğuyan patlıcanların ortalarını bıçak ile kesip iyice açıyoruz ve iç harcımızdan bolca dolduruyoruz. Dilerseniz üzerlerini biber ve domates ile süsleyebilirsiniz.

1 kase sıcak suda çözdürdüğümüz salçayı tepsinin kenarından döküyoruz.

Ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
Muhteşem yemeğimiz hazır 😊 Afiyet olsun ;)

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Malzemeler:

6 adet orta boy patlıcan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy kuru soğan

2 adet yeşil biber (iç harcı için)

350 gram kıyma

2 diş sarımsak

1/2 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 adet domates

6 adet orta boy yeşil sivri biber

1 avuç maydanoz

1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Bir evde karnıyarık yapılıyorsa o ev, bir anda dünyanın en güzel yeri olur. Mis gibi kokusu, bol malzemesi ve patlıcanın enfes tadıyla verdiğiniz emeğe değecek karnıyarık, en özlenen yemekler listemizin de başında. Hadi yapalım artık. 

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı şekilde soyup uzlu suda bekleterek işe başlayın. Soğanları yemeklik olarak doğrayın, bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları içine aktarın ve kavurun. O kavrulurken 2 adet yeşil biberi de güzelce doğrayıp ilave edin ve kavurmaya devam edin. Ardından kıymayı da karışıma ekleyin ve suyunu salıp çekene dek pişirin. Pişmeye devam ederken harcın içine 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber de ilave edin ve karıştırın. Onlar pişmeye devam ederken 2 adet domatesi küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Son olarak maydanozları doğrayıp ilave edin, birkaç kez karıştırıp harcı ocaktan alın.
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları tavada güzelce kızartıp bir fırın kabına yerleştirin, üstlerini bir bıçak yardımıyla güzelce yarın. Hazırladığınız harcı patlıcanların yarık kısımlarına pay edin. Üstlerine de birer cherry domates ve biber dilimi koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Taze Fasulye Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım kg taze yeşil fasulye (çalı fasulye kullandım)

2 adet domates

1 adet soğan

Yarım çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

1,5 yemek kaşığı domates salçası

3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Yeşil fasulye yemeği için öncelikle zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.

Ardından salça, doğranmış domatesler ve baharatları da ekleyip bir iki dakika kavuralım.

Yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz ve dilimlediğimiz fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim.

Fasulyeler renk değiştirip yumuşamaya başlayıncaya kadar kavuralım. Fasulyenin hızlı pişmesi için suyunu eklemeden iyice kavurmak önemli. Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişir, çatal kolay batıyorsa ve gıcırdamıyorsa yumuşamış demektir :) Ben çalı fasulye kullandım bu arada, enli bir fasulye olduğu için ortadan da dikine kesiyorum, siz nasıl tercih ederseniz. Kavururken tenceyi kısık ateşe alıp kapağı kapatmayı unutmayın. Yeterince taze güzel bir fasulye ise su eklemeye gerek kalmadan kendi suyu ile kavrulurken bile pişebilir.

Tuzunu ayarlayalım, yeşil fasulye yeterince kavrulunca sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.

Arada bir fasulye alıp ısırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Ocağı kapatınca 15-20 dk ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Taze fasulye yemeğini sıcak olarak da ılık olarak da servis edebilirsiniz. Zeytinyağlı gibi soğuk servis etmek isterseniz salça eklemeden aynı şekilde pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye

5 dilim pastırma

3 soğan

2 domates

2 sivri biber

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip kıyın.

Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın. Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp ortadan ikiye kesin.

Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanları ve sivri biberleri ilave edip kavurun. Pastırmaları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.

Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.

Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru fasulye ne kadar sürede pişer diye merak ediyorsanız, su kaynayınca kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip servise hazırlayabilirsiniz.

Kuru fasulyeyi, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pastırmalı Kuru Fasulyenin Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer içerisinde et kullanacaksanız, etin orta yağlı olmasına özen gösterin.

Fasulyelerin yumuşaması ve daha çabuk pişirilmesi için, mutlaka bir gece önceden ıslatın.

Islatma esnasında suyun içerisine bir kaşık tuz ekleyin. Böylece lezzeti daha güzel olacaktır.

Fasulyeyi düdüklü tencerede pişirecekseniz 30 dakika, tencere de pişirecekseniz 1 saat sürecektir.

Fasulyenin lezzetini arttıran diğer nokta ise yapımında tereyağı kullanılmasıdır.

Dilerseniz, domates ve biber salçasını karıştırarak yemeğe ekleyebilirsiniz.

Kuru fasulyelerin lezzetli olması için, kısa ispir fasulyelerini tercih edin

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

PİLAV TARİFİ MALZEMELERİ

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı kaynamış su

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 et bulyon (isteğe göre)

1 tatlı kaşığı tuz

PİLAV TARİFİ HAZIRLANIŞI

Pirinci pişirmeden birkaç saat önce tuzlu sıcak suda bekletin.

Pirinçleri yıkayın ve süzün.

Yağları pilav tenceresine alın.

Yağ eridikten sonra pirinçleri pilav tenceresine alın.

Pirinçleri pembeleşene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkıp kavurmaya devam edin.

Bulyonu pilavın kaynamış suyunda eritin ve tencereye dökün, tuzunu da ekleyip iyice karıştırın.

Tencerenin ağzını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pilav suyunu çektikten sonra bir sofra bezine sarın ve yarım saat kadar demlendirin.

Tane tane pirinç pilavınızı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

PİLAV TARİFİ PÜF NOKTALARI

Yağ eridikten sonra yıkanmış pirinçleri tencereye alın. Pirinç taneleri sertleşene kadar kavurun.

Pirinçleri kavururken birkaç damla limonun suyunu sıkmanız pirinçlerin parlamasına yararken, pirinçleri iyice karıştırmanız da pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.

Pilav piştikten sonra bir sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendirmeniz, pilavınızın dinlenmesini sağlayacaktır.


PİLAV TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Pilav kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20 dakika pişirilmelidir. Pişerken pilavı karıştırmamaya dikkat edin. Dilerseniz arpa veya tel şeriyeyi yağ eridikten sonra tencereye ekleyebilirsiniz.

PİLAV TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ
Farklı bir pilav yapmak isterseniz baharat, konserve mısır, havuç ve bezelye ekleyerek de pişirebilirsiniz.
Sade pilavı didiklenmiş tavuk, fasulye ve ya nohutla birlikte servis yapabilirsiniz.

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Malzemeler

4 adet

portakal

3/4 su bardağı

toz şeker

1 litre

su

Püf Noktası

Portakalınızı küçük küpler halinde dondurup rondodan geçirirseniz tadı çok daha güzel olacaktır. Bir tane portakalı bu şekilde rondodan geçirmeminizin sebebi portakal kokusunu ve lezzetini bu yöntemle daha fazla hissebilmek. Şeker miktarını ve su miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Portakalları güzelce yıkayın. 1 adet portakalı küçük küpler halinde doğrayıp rondoya atın.

Üzerine şekerin yarısını ilave edin ve portakalı rondodan geçirin.

Bir tülbentten geçirerek sürahiye aktarın. Diğer portakallarınızı elle ya da limon sıkacağında sıkın.

Üzerine su ve toz şekeri ilave ederek karıştırın. Soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Yayla Çorbası Tarifi

Anasayfa / Tarifler / Çorba Tarifleri / Yayla Çorbası Tarifi



Havalar soğumaya başladıkça çorbalar menülerimize daha fazla eklenmeye başlıyor. Hem sıcak sıcak içimiz ısınıyor hem de hastalıklara karşı direnç sağlamış oluyoruz. Özellikle yayla çorbası içerdiği yoğurttan dolayı güzel bir protein kaynağı. Pirinç miktarını abartıp kalorisini yükseltmemek kaydıyla gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz yayla çorbasını.
Daha önce kalan pilavlarınızı değerlendirebileceğiniz pratik bir yayla çorbası tarifi vermiştim. Hem pilavlarınızı ziyan etmiyor, hem de miss gibi bir çorbaya sahip oluyorsunuz bu tarifle.

Yayla Çorbasının Kesilmemesi İçin...

Ama benim pilavım yok, sadece pirincim var diyorsanız işte buyrun yayla çorbası en başından adım adım nasıl yapılıyormuş öğrenelim. Ama öncesinde birkaç ayrıntıdan bahsetmek istiyorum sizlere. Başarısızlığa uğramamak için dikkat etmeniz gereken en önemli husus yumurta, yoğurt, limon suyu ve unla hazırladığınız terbiyenin çorbaya ılıtmadan eklenmemesi gerektiği. Eğer acele edip terbiyeyi kaynar çorbaya hemen eklerseniz çorbanız kesilir ve beyaz küçük parçalar oluşur çorbanın içinde.
Dikkat etmeniz gereken ikinci bir husus ise çorbanın terbiyesini ekledikten sonra fazla kaynatmamak. Sürekli karıştırarak birkaç dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Aksi takdirde yine kesilme ihtimali vardır çorbanın. Pirinçlerin pişirilmesi aşamasında da sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin, yoksa altı tutabilir. Kısacası yayla çorbanızı ağız tadıyla içmek için başını çok boş bırakmayın.
Afiyetle kalın...
Videolu yayla çorbası tarifi için buraya tıklayın.

Porsiyon : 6 kişilik

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç,

4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,

1 yumurta sarısı,

1/2 limonun suyu,

2 yemek kaşığı un,

1 yemek kaşığı tereyağ veya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,

2 tatlı kaşığı nane,

Tuz,

5-6 su bardağı su.

Ölçü Rehberi için tıklayın

Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp süzün ve 5-6 su bardağı suda iyice yumuşayıp kabarana kadar pişirin,

Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu güzelce çırpın,

Pirinçleri pişirdiğiniz sudan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyerek çırpın,

Ilıttığınız yoğurtlu karışımı pirinçlere yavaş yavaş ekleyerek karıştırın,

Kısık ateşte 2-3 dk. sürekli karıştırarak kaynatıp tuzunu ekleyin ve altını kapatın,

Bir sos tenceresinde tereyağı veya sıvı yağı kızdırın,

Naneyi ekleyip karıştırın ve 20-30 sn. kavurup ateşten alın,

Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın.

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Sade Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı pirinç

1.5 su bardağı su

20 gr tereyağı

Tuz

Sade Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

Yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında kavurun.

Üzerine 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyerek önce yüksek ısıda kaynayıncaya kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Şehriyesiz pirinç pilavını kuru fasulye veya köri soslu tavuk tarifinin yanında servis edebilirsiniz.

Sade Pirinç Pilavının Püf Noktaları Nelerdir?

Tarife başlamadan önce pirinçler ayıklanmalı ve suda bekletilmelidir. Bu sayede yumuşamaları sağlanır.

Her pirinç cinsinin su çekme oranı birbirine göre farklı olduğu için öncelikle 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 1.5 su bardağı su ekleyin. Pirinçlerin hafifçe diri kalması durumunda biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Pilav yapımında mutlaka tereyağı kullanın. Böylece yemeğinizin tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

Pirincin rengini kaybetmemesi için, pişirme esnasında içerisine birkaç damla limon sıkın.

Haşlama suyunun içerisine, et suyu veya tavuk bulyon koyarak aromasını arttırabilirsiniz.

Pilavı hazırlarken tahta kaşık kullanın. Suyu ilave ettikten sonra tencerenin içerisine yayın ve kapağını aralık bir şekilde kapatın.

Pişirme işlemi bitene kadar pirinci karıştırmamaya özen gösterin.

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i

🍓Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

🍓Poğaça hamuru için:

🍭1/2 su bardağı sıvı yağ(100 ml)

🍭1/2 su bardağı süt(100 ml)

🍭1 adet yumurta

🍭50 gram tereyağı(oda sıcaklığında)

🍭3-3,5 su bardağı un(400-450 g)

🍭2 çay kaşığı tuz

🍭1 paket kabartma tozu(10 g)

🍓İç harcı için:

🍭2/3 su bardağı ufalanmış beyaz peynir(yaklaşık 150 g)

🍓Üzeri için:

🍭1 adet yumurta sarısı

🍭1 yemek kaşığı susam

🍭1 yemek kaşığı çörek otu

🌸Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır
Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaseye alın. İçerisine oda sıcaklığında tereyağını da ekleyerek güzelce karıştırın.

🌸Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Bir tahta kaşık veya spatula ile hamur karıştırmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvama gelen dek unu azar azar ilave edin.

🌸Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmiş olmasınız.

🌸Hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin. Hamurları elinizde yuvarlayın.

🌸Hamurları elinizle bastırıp düzleştirin. Yuvarlak hamur içerisine 1 tatlı kaşığına yakın ufalanmış beyaz peynir ekleyin. Ardından sol ve sağ tarafından birleştirip hamuru kapatın. Parmağınızla kilitleyerek hamurun iyice kapandığına emin olun.

🌸Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru birleştirdiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde tepsiye poğaçaları dizin.

🌸Yumurta sarısını bir fırçayla üzerlerine güzelce yedirin. Susam ve çörek otunu dilediğiniz gibi serpiştirin.

🌸Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dakika kadar dinlendirin.

🌸Ardından dilediğiniz gibi servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra hava almayan paket veya poşette buzlukta muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman fırında ısıtarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

user feed images
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
bir ay önce

Bayatlamayan Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

1 dolu yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kuru maya (İnstant)

6-6, 5 su bardağı un

İçi için;

Kaşar peynir

Üzeri için;

Yarım çay bardağı pekmez

Yarım çay bardağı su

1 kase kavrulmuş susam

Bayatlamayan Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Hayırlı akşamlar dilerim.

Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım.

Üzerine şeker ve mayayı ekleyip 10 dakika aktifleşmesi için bekleyelim.

Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuralım ve ağzını kapatıp sıcak ortamda

1 saat mayalanması için bekletelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.

Bu sırada susamı kavuralım. Ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım. Kaşar peynirini dilimleyelim.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım. Hepsi bitince ilk yaptığımız bezeden başlayarak poğaçamızı yapalım.

Elimizle açalım içerisine peyniri ilave edip kapatalım.

Oval şekil verelim.

Önce pekmezli suya ardından susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine alalım.

En son üzerine iki yerden bıçakla çizgiler atalım. Bütün hepsi bitince tepside 10 dakika kadar mayalandıralım.

Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim.

user feed images