Kısık Ateş
Tarif

Mayasız Poğaça Tarifi

Mayasız kolay poğaça tarifi nasıl yapılır? Yumuşacık peynirli poğaça tarifi ve püf noktaları nelerdir? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mis gibi poğaça tarifi için tıklayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Mayasız Poğaça Tarifi
approved
Paylaş
  • 36B
  • 131
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
400-450 g un
8 g tuz
1 paket kabartma tozu
150 g ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam
çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Süt, sıvı yağ ve 1 yumurtayı geniş bir kaseye alın. İçerisine oda sıcaklığında tereyağını da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Bir tahta kaşık veya spatula ile hamuru karıştırmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvama gelen dek unu azar azar ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin. Hamurları elinizde yuvarlayın.
  • Hamurları elinizle bastırıp düzleştirin. Yuvarlak hamur içerisine 1 tatlı kaşığına yakın ufalanmış beyaz peynir ekleyin. Ardından sol ve sağ tarafından birleştirip hamuru kapatın. Parmağınızla kilitleyerek hamurun iyice kapandığına emin olun.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru birleştirdiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde poğaçaları dizin.
  • Yumurta sarısını bir fırçayla üzerlerine güzelce yedirin. Susam ve çörek otunu dilediğiniz gibi serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fansız fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından dilediğiniz gibi servis edin.
  • Dilerseniz soğuduktan sonra hava almayan paket veya poşette buzlukta muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman fırında ısıtarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Sudenaz Chef
Sudenaz Chef
Mutfak Chef'i
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
26B Görüntüleme
Focaccia Ekmeği Tarifi
130 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ekmek Dolması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
74B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Sadi Chef
· 30.06.2021

Elinize sağlık.Hamurdaki tuzu biraz azaltıp, beyaz peynire ek olarak biraz da tuzlu bir peynir koymayı (2 peyniri karıştırmayı) deneyebilirsiniz.Ek olarak peynir karışımına eklenecek bir miktar dereotu da (damak tadına göre) güzel bir lezzet katacaktır.

Uzman Sudenaz Chef bu yorumu beğendi
Sudenaz Chef
· 01.07.2021

Öncelikle saolun♥️yakında onuda deneyecegim😋

Ümmühan Chef
· 30.06.2021

Tesekkur ederiz Shefim elinize sağlık deneyeceğim🦋😘

Uzman Sudenaz Chef bu yorumu beğendi
Sudenaz Chef
· 01.07.2021

Rica ederim chefim

Fatma Korçak
· 09.10.2021

Ellerinize sağlık,denedim ve çok beğendim,ben peynire maydanoz ilavesi yaptım çok güzel oldu.Ayrıca hamuruna ıspanak ekleyerekte yapacağım.👏

Uzman Sudenaz Chef bu yorumu beğendi