- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Mayasız Poğaça Tarifi
Paylaş
- 36B
- 131
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
400-450 g un
8 g tuz
1 paket kabartma tozu
150 g ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, sıvı yağ ve 1 yumurtayı geniş bir kaseye alın. İçerisine oda sıcaklığında tereyağını da ekleyerek güzelce karıştırın.
- 2Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Bir tahta kaşık veya spatula ile hamuru karıştırmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvama gelen dek unu azar azar ilave edin.
- 3Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin. Hamurları elinizde yuvarlayın.
- 4Hamurları elinizle bastırıp düzleştirin. Yuvarlak hamur içerisine 1 tatlı kaşığına yakın ufalanmış beyaz peynir ekleyin. Ardından sol ve sağ tarafından birleştirip hamuru kapatın. Parmağınızla kilitleyerek hamurun iyice kapandığına emin olun.
- 5Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru birleştirdiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde poğaçaları dizin.
- 6Yumurta sarısını bir fırçayla üzerlerine güzelce yedirin. Susam ve çörek otunu dilediğiniz gibi serpiştirin.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fansız fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından dilediğiniz gibi servis edin.
- 8Dilerseniz soğuduktan sonra hava almayan paket veya poşette buzlukta muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman fırında ısıtarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Sudenaz Chef
Mutfak Chef'i
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (5)
Elinize sağlık.Hamurdaki tuzu biraz azaltıp, beyaz peynire ek olarak biraz da tuzlu bir peynir koymayı (2 peyniri karıştırmayı) deneyebilirsiniz.Ek olarak peynir karışımına eklenecek bir miktar dereotu da (damak tadına göre) güzel bir lezzet katacaktır.
Uzman Sudenaz Chef bu yorumu beğendi