Tarif

Abista Tarifi

Çok pratik ve farklı bir tarif olan Abista’yı yani mısır pastasını denemenizi öneririm. Abista tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere
Abista Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 243
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 ml su
5 g tuz
140 g mısır unu
200 g Pınar Beyaz Light Peynir
Pınar
15-20 g kıyılmış dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Suya tuz atıp derin bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine mısır ununu ekleyerek lapalaşıncaya kadar pişirin.
  • İyice yoğun hale gelince yayvan bir kaba yayarak dökün veya küçük kalıplara bölüştürün ve soğumaya bırakın.
  • Bu esnada Pınar Beyaz Light’ı ve dereotunu ayrı bir yerde karıştırın.
  • Soğuyan hamuru bir kalıp yardımıyla kesip bir servis tabağına alın.
  • Üzerlerine hazırladığımız peynir karışımını ilave ederek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yaprak Bezelye Kavurması Tarifi
32B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yeşil Elmalı Sandviç Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Domatesli Bruschetta Tarifi
30 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Zehra Tufan
· 18.05.2020

Bayılıyorum böyle basit ama farklı, sofraya özen gösterdiğimizi anlatan tariflere

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 18.05.2020

Teşekkürler Zehra.