Tarif

Ankara Tava Tarifi

Lokum kıvamında kuzu incikli Ankara tava tarifi. Arpa Şehriyeli Ankara tava nasıl yapılır?
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 29B
  • 146
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7 g tuz
5 g karabiber
20 g un
4 adet kuzu incik
50 g zeytinyağı
4-5 adet arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
250 ml su
Şehriye Pilavı için:
250 g arpa şehriye
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
450 ml sıcak su
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tuz ve karabiberi una ekleyin ve karıştırın.
  • Kuzu incikleri una bulayıp fazla ununu silkeleyin.
  • Hafif yağlanmış bir tavada inciklerin her tarafını mühürleyin.
  • Mühürlenen incikleri kabukları soyulmuş arpacık soğan, sarımsak, taze kekik, taze biberiye ve 250 ml su ile 160°C fırında 1,5 saat pişmeye bırakın.
  • Arpa Şehriye Pilavı için: Bir tencerede arpa şehriyeleri tereyağı ile kahverengi olana kadar kavurun, sıcak su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • İnciklerin piştiği sudan ekleyip karıştırın ve demlenmeye bırakın.
  • Sunum olarak bir tabağa arpa şehriye pilavını koyun üzerine pişen kuzu incikleri yerleştirin ve kıyılmış yeşilliklerle sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
11B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
31B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ali Ronay
· 23.04.2020

Bayılırım. Ellerine sağlık Oytun cum

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Metin Öztürk
· 23.04.2020

Eline sağlık şefim.

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Merve Menteş
· 25.04.2020

Ellerinize sağlık👏🏻

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi