- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Antep Fıstıklı Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Tarif
Antep Fıstıklı Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Antep fıstıklı dondurmalı irmik helvası bu yazın favori tatlısı olmaya aday! Bol fıstıklı sütlü irmik helvası tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü ve kıvamında irmik helvası yapmanın püf noktaları nelerdir?
Paylaş
- 34B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g irmik
60-70 g toz şeker
60 g toz Antep fıstığı
120 ml su
4 top vanilyalı dondurma
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını yayvan bir tencerede eritin.
- 2İrmiği ekleyip, orta kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.
- 3Toz şekeri ekleyip, 5 dakika daha kavurun.
- 4Toz Antep fıstığını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
- 5Sütü ve suyu bir ölçü kabında karıştırın. Yavaşça tencereye dökerek çırpma teliyle karıştırın. Bu aşamada dikkatli olun. Hafif katılaşana kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dinlenmesi için kenara alın.
- 6Bir kasenin içini streç film ile kaplayın. İçine irmik helvasını yayarak ortasına bir top dondurma koyacak şekilde boşluk bırakın. Dondurmayı yerleştirip üzerini düzleştirin ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
- 7Üzerini toz fıstık ve nar taneleri ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.