- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
- 93B
- 127
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 30 dk. bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
- 2Pilav tenceresinde tereyağını eritin, üzerine arpa şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- 3Ardından suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri sertleşene kadar ortalama 3-4 dk. daha kavurun.
- 4Üzerine tuz ve sıcak et suyunu ilave edin. Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 5Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
- 6Demlenen pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktası
Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
*Tane tane bir pilav yapmak için, pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayın.
*Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
*Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
*Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyip yağın yanmasını önleyebilir, pilavın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
*Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
*Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
*Arpa şehriye yerine tel şehriye kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar (4)
Pilavın üzerine suyu ne kadar koymamız lazım. Ölçü olarak bir parmak veya iki parmak .bu ölçü sizin teriminizle nasıl olmalidir
Merhaba, pilav için seçtiğiniz pirincin cinsine ve pilavı pişirme yönteminize göre değişiklik gösterir. Genel olarak pirinç miktarı her neyse onun 1.5-2 katı da su kullanmalısınız. Eğer pirinçleri önceden ılık suda bekletiyorsanız yumuşamaya başlayacağı için daha az su ile pişirebilirsiniz. Eğer pirinçleri önceden ıslatmıyorsanız 1'e 2 ölçüsü daha iyi bir seçenek olabilir. 😊
Uygulamayı iki gün önce keşfettim. Çalışan aynı zamanda okuyan bir kadınım. Yemek yapmayı da bilmediğim için zaman ayırmak güç oluyor. İşlemlerin sırasını öyle açıklayıcı ifade ediyorsunuz ki işi biraz daha kolaylaştırıyor. Yoksa o video bu sayfa derken anlamak için zaman kaybediyorum. İçerikleri hayranlıkla uyguluyorum. Teşekkürler.