Kısık Ateş
Tarif

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi

Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır? Tam kıvamında bulgur pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
approved
Paylaş
  • 26B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 g domates salçası
15-20 adet salamura asma yaprağı
200 g pilavlık bulgur
450 ml kaynar su
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritelim, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edelim.
  • İnce doğradığımız asma yapraklarını ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyelim.
  • Su ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Üstü göz göz olunca ocaktan alalım, kapağının altına kağıt havlu yerleştirelim ve 5-10 dakika demlendirip servis edelim.

Püf Noktası

*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yudum Kıvançkaya
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestaneli Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
94B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar (3)

n0body n0body
· 24.08.2021

harika tarif ellerinize sağlık

Uzman Yudum Kıvançkaya bu yorumu beğendi
Yudum Kıvançkaya
· 24.08.2021

Teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻

Recep Seyhan
· 02.12.2021

Doğu Karadeniz'eözellikleArtvin/Yusufeliözgü Teğek* Pancarıisimli yemeğin bir yorumu olsa gerek. Fakatbulgur pilavındabulgurun yıkanmadığınısanıyorum.Teğek* Yöredeasma yaprağına verilen ad.

Uzman Yudum Kıvançkaya bu yorumu beğendi