add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç

Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli Pınar Ekşi Kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar Ürünü
135 g pirinç
120 g toz şeker
60 g buğday nişastası
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
75 g toz badem
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
  • Başka bir tencereye Pınar Süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın
  • Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
  • Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra Pınar Ekşi Kremayı ekleyin.
  • Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Keşkül
35 Dakika
2-4 Kişilik