Tarif

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli ekşi kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
135 g pirinç
150 g toz şeker
60 g buğday nişastası
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
75 g toz badem
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
  • Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
  • Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
  • Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra ekşi kremayı ekleyin.
  • Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütkeri Tatlısı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bodrum Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Keşkül
35 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.