- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
Tarif
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli ekşi kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 10B
- 18
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
135 g pirinç
150 g toz şeker
60 g buğday nişastası
75 g toz badem
10 g vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
- 2Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
- 3Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
- 4Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
- 52-3 dakika kaynadıktan sonra ekşi kremayı ekleyin.
- 6Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
- 7Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.