Tarif

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç

Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli Pınar Ekşi Kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
135 g pirinç
150 g toz şeker
60 g buğday nişastası
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
75 g toz badem
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
  • Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
  • Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
  • Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra ekşi kremayı ekleyin.
  • Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
19B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
18B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B