add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç

Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli Pınar Ekşi Kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü
Tencere

Malzeme Listesi

1 l Pınar Süt
Pınar Ürünü
135 g pirinç
120 g toz şeker
60 g buğday nişastası
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
75 g toz badem
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
  • Başka bir tencereye Pınar Süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın
  • Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
  • Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra Pınar Ekşi Kremayı ekleyin.
  • Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Keşkül
35 Dakika
4-6 Kişilik