add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Keşkül

Anadolu'nun eşsiz lezzeti keşkül tarifi sizlerle :)
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü
Tencere

Malzeme Listesi

550 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
50 g pirinç unu
140 g badem
150 g toz şeker
32 g nişasta
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
10 g şekerli vanilin

Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suyun içine koyup 5 dakika kadar bekletin.
  • Ardından sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  • 8-10 adet kadar badem ayırdıktan sonra ince olacak şekilde kıyın.
  • Pınar Sütü tencereye dökün.
  • Üzerine pirinç unu, badem, şeker koyup iyice karıştırın.
  • Ardından ocağın altını açıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra az suda erittiğiniz nişastayı yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2 dakika sonra Pınar Ekşi Kremayı ekleyip karıştırın.
  • 2-3 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak kaselere paylaştırın.
  • Ilımaya başladıktan sonra üzerine bademleri koyun.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
35 Dakika
4-6 Kişilik