Kısık Ateş
Tarif

Sütkeri Tatlısı Tarifi

Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri/Süt Helvası tarifi nasıl yapılır? İşte, Sütkeri tatlısının malzemeleri ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Sütkeri Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
2 litre Pınar Latte Art Tam Yağlı Barista Süt
Pınar
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
160 g un
20 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun.
  • Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
  • Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • 250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın, fındık veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Bal Kabağında Süt Helvası Tarifi
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Saray Muhallebisi Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (1)

ErkanTekkaya
· 20.01.2020

Nişastaya hiç gerek yok zaten çok koyu kıvam alıyor