Tarif

Sütkeri Tatlısı Tarifi

Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri/Süt Helvası tarifi nasıl yapılır? İşte, Sütkeri tatlısının malzemeleri ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Sütkeri Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 94
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
2 litre Pınar Latte Art Tam Yağlı Barista Süt
Pınar
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
160 g un
20 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun.
  • Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
  • Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • 250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın, fındık veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
103B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Geleneksel Keşkül Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (1)

ErkanTekkaya
· 20.01.2020

Nişastaya hiç gerek yok zaten çok koyu kıvam alıyor