Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabaklı New York Cheesecake Tarifi

Bu cheesecake çok konuşulacak! Bal kabağından yapabileceğiniz en nefis tarif, Bal Kabaklı New York Cheesecake nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 20B
  • 212
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1250 g Pınar Beyaz
Pınar
420 g toz şeker
5 adet yumurta
175 ml Pınar Süt
Pınar
625 ml Pınar Krema
Pınar
200 g un
3 g tuz
2 g vanilya
Tabanı için:
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
225 g bisküvi
Sosu için:
500 g bal kabağı
150 g toz şeker
3-4 damla limon suyu
2 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Cheesecake harcı için; Pınar Beyaz ve 420 g toz şekeri homojen hale gelene kadar mikser makinesinde palet uçla çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırın. Süt ve kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, tuz ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  • Tabanı için; Tereyağını yakmadan eritin. Bisküviyi robotta toz haline gelene dek çekin. Eritilmiş tereyağı ile bisküvileri güzelce harmanlayın.
  • Sosu için; soyulmuş bal kabağını dilimleyin, tencereye dizin. Üzerine toz şeker ekleyip ocağa alın. Kaynadıktan sonra limon suyu ve karanfilleri ekleyin, kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirin. Ardından soğuması için kenara alın.
  • 26 cm’lik tabanlı çemberinizi sprey yağ ile yağlayın. Eğer sprey yağınız yoksa sıvı yağı fırça yardımı ile kalıbın her yerini yağlayın, fazla yağını süzdürün. Eğer tabanlı çember kullanmayacaksanız kullanacağınız kalıbın kenarlarını yağlayın, yağlı kağıdın üstüne çemberi oturtun, kağıdın kenarlarını kıvırıp kullanacağınız çemberin altını streç folyo ile kaplayın.
  • Hazırladığınız bisküvili taban malzemesini kalıba yayın ve üzerine baskı uygulayarak sıkıştırın.
  • Cheesecake harcını tel süzgeçten süzerek üzerine dökün.
  • Son olarak bal kabaklı sosu yavaşça ekleyin. Kenarlarını çok taşırmamaya dikkat edin!
  • Benmari usulü pişirmek için cheesecake kalıbını çok az su konulmuş fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 90 derece fırında 1,30 saat pişirin.
  • Fırından çıkan cheesecake’i dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*26 cm'lik cheesecake kalıbı uygundur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çikolatalı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tabanlı Cheesecake Tarifi
approved
50 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Ada ile dans Dans
· 27.10.2020

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.11.2020

Teşekkürler, senin de eline sağlık. 👏👍

Beyzanur Balık
· 27.10.2020

Hemen denendi ve harika oldu teşekkür ederim şef

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.11.2020

Çok teşekkür ederim, ellerine sağlık. 🤗🤗

AynurYıldız
· 08.11.2020

Elinize sağlık şefim harıka görünüyor bende denemek istiyorum yanlız kabak sosu cizkek pişmedenmi konuluyor üstüne

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.11.2020

Merhaba, evet yapım aşamalarında hepsinden adım adım bahsediyorum.