1988 doğumlu olan Elif Çıtak, Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık bölümü mezunudur. Üniversite yıllarında katılmış olduğu yarışmalardan bir çok ödül almıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Çıtak sırasıyla; Kayaramada Plaza da stajını tamamladıktan sonra yine aynı otelde Pastane alanında 1,5 yıl profesyonel olarak çalışmıştır. Aynı zamanda ailesine ait Restaurant’ın işletme ve aşçılığını yapmıştır. Electrolux Yemek Okulu'nda yönetici şeflik yapıp, Pastacılık ve Yöresel Mutfak alanlarında ders vermiştir. Bunun yanı sıra Ayfer T. Ünsal’ın uzun süredir asistanlığını yapmaktadır. 2008 Aralık ayından bu yana Yemek Zevki dergisinde köşe yazarıdır. TGRT fm de her perşembe mutfak üzerine program yapmaktadır. Sırası ile Sabancı grup Marsa Gıda'da, Eczacıbaşı Unifood grubunda marka demo ve satış şefliği ardından Küçükbay-Orkide firmasıda marka demo ve şatış şefi olarak görev almıştır. Ayrıca Kanal 35'te 1 yıl boyunca cumartesi ve pazar günleri kendi adına olan yemek programını yapmıştır. Pasta Sanatı Akademi adında yeni bir marka oluşturarak, yemek ve yemek sanatı üzerine öğrenci yetiştirmek için yeni bir yola atılmıştır. 2016 yılında Yaşar Birleşik Pazarlama YBP İstanbul demo şefliğine başlayan Elif Çıtak, bir yıl sonra Gastroüni projesi ile terfi alarak Eğitmen Şef olarak görevini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra sektöre ait üç kitabında editörlüğünü üstlenerek yazılı basında da mesleğini sürdürmektedir.
YAŞAR BİRLEŞİK PAZARLAMA - ÜRÜN GELİŞTİRME VE EĞİTMEN ŞEF
Kasım 2016 - Devam ediyorBeykent Üniversitesi - HAZIR YEMEK VE AŞÇILIK
Eylül 2006 - Haziran 2008Anadolu Üniversitesi - İŞLETME
Eylül 2016 - Eylül 2020İstanbul Okan Üniversitesi - GASTRONOMİ YÜKSEK LİSANS
Eylül 2020 - Devam ediyor