- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Bal Kabaklı Sufle Tarifi
Tarif
Bal Kabaklı Sufle Tarifi
Bal kabağı mevsiminde yapılabilecek en güzel tatlı tariflerinden olan Bal Kabaklı Sufle tarifi ile karşınızdayız. Klasik sufle tariflerinin aksine, bal kabağı sevenleri mutlu edecek nefis aromalı bal kabaklı sufle yapımı: sufle yaparken nelere dikkat edilmelidir? Fırında sufle yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 10B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy yumurta
40 g toz şeker
90 g bal kabağı püresi
3 ml vanilya özütü
30 g un
3 g bal kabağı baharatı (pumpkin spice)
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 175°C ısıtın.
- 24 adet sufle kabını tereyağı ile yağlayıp, toz şeker ile kaplayın ve kenara alın.
- 3Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- 4Benmariye orta boy bir karıştırma kabı alın. Yumurta sarılarını ekleyin. Hafifçe çırparken toz şekerin yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bal kabağı püresini, vanilya özütünü, sütü ekleyip karıştırın. Unu ve baharatı eleyerek ekleyin ve karıştırıp kenara alın.
- 5Başka bir kapta yumurta beyazlarına bir tutam tuz serpin. Şekerin kalanını ekleyin ve iyice köpürtün, beze kıvamına getirin. Mikseri kaldırdığınızda akmayacak kıvamdayken 3 seferde sıvı karışımla birleştirin. Bunu yaparken spatula kullanın ve söndürmeden karıştırmaya dikkat edin. Sufle kalıplarına dökün. (Kalıplarınızı isterseniz tam doldurabilirsiniz, taşmayıp yukarı doğru kabaracaktır.)
- 6Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri veya tahin döküp hemen servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bu tarif 4 kişiliktir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?