Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabaklı Tart Tarifi

Nefis iç harcı ile Bal Kabaklı Tart tarifi, nasıl yapılır? Tam ölçülü ve son derece lezzetli bal kabaklı tart yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 21B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
125 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
250 g un
40 ml buz gibi su
20 g pudra şekeri
İç Harcı için:
500 g bal kabağı püresi
150 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3 g toz tarçın
2 g yenibahar
2 g zerdeçal

Nasıl Yapılır?

  • Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ve unu mikserin palet ucu ile karıştırın. Bezelye gibi olunca soğuk suyu ve pudra şekerini ekleyin. Toparlanınca mikserden alıp elinizle hamuru ısıtmadan, hızlıca yuvarlayın. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180°C’ye ayarlayın. Dinlenen tart hamurunu dolaptan çıkarıp 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra 2 yağlı kağıt arasına alıp, 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
  • Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin, kenar kısımlarını düzleştirin. Taban kısmını çatal yardımıyla birkaç kez delin, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin. Ağırlık yapması için nohut dökün ve 30 dakika fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tezgaha koyup soğutun.
  • İç harcı için: Bütün malzemeleri bir kaba alarak, el çırpıcısı ile homojen kıvam alana kadar karıştırın. İç harcı ön pişirme yaptığınız tart hamurunun içine dökerek tekrar fırına verin. 40 dakika pişirin.
  • Pişen tartı, 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Dilerseniz üzerini fotoğraftaki gibi ekşi kremayla süsleyebilirsiniz.
  • Hazır olan bal kabaklı tartı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu tarifte 20 cm’lik tart kalıbı kullanıldı.
*Tercihen 1 kişilik küçük tart kalıpları da kullanabilirsiniz. Yaklaşık 10 adet çıkıyor.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kakaolu Labneli Meyveli Tart Tarifi
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Erikli Turta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.