Paylaş
- 15B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
40 ml buz gibi su
20 g pudra şekeri
İç Harcı için:
500 g bal kabağı püresi
150 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta
3 g toz tarçın
2 g yenibahar
2 g zerdeçal
Nasıl Yapılır?
- 1Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ve unu mikserin palet ucu ile karıştırın. Bezelye gibi olunca soğuk suyu ve pudra şekerini ekleyin. Toparlanınca mikserden alıp elinizle hamuru ısıtmadan, hızlıca yuvarlayın. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- 2Fırını 180°C’ye ayarlayın. Dinlenen tart hamurunu dolaptan çıkarıp 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra 2 yağlı kağıt arasına alıp, 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
- 3Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin, kenar kısımlarını düzleştirin. Taban kısmını çatal yardımıyla birkaç kez delin, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin. Ağırlık yapması için nohut dökün ve 30 dakika fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tezgaha koyup soğutun.
- 4İç harcı için: Bütün malzemeleri bir kaba alarak, el çırpıcısı ile homojen kıvam alana kadar karıştırın. İç harcı ön pişirme yaptığınız tart hamurunun içine dökerek tekrar fırına verin. 40 dakika pişirin.
- 5Pişen tartı, 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Dilerseniz üzerini fotoğraftaki gibi ekşi kremayla süsleyebilirsiniz.
- 6Hazır olan bal kabaklı tartı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu tarifte 20 cm’lik tart kalıbı kullanıldı.
*Tercihen 1 kişilik küçük tart kalıpları da kullanabilirsiniz. Yaklaşık 10 adet çıkıyor.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.