Kısık Ateş
Tarif

Çikolatalı Tart Tarifi

İki rengin bir araya gelişi anca bu kadar tatlı olabilirdi! Pratik çikolatalı tart tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Çikolatalı Tart Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 105
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
125 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
250 g un
40 ml buz gibi su
20 g pudra şekeri
Üzeri için:
240 g Pınar Kahvaltı Keyfi
Pınar
200 g Pınar Çikolatalı Sos
Pınar
200 g sütlü çikolata
nar taneleri
taze nane yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ve unu mikserin palet ucu ile karıştırın. Bezelye gibi olunca soğuk suyu ve pudra şekerini ekleyin. Toparlanınca mikserden alıp elinizle hamuru ısıtmadan, hızlıca yuvarlayın. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180°C’ye ayarlayın. Dinlenen tart hamurunu dolaptan çıkarıp 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra 2 yağlı kağıt arasına alıp, 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
  • Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin, kenar kısımlarını düzleştirin. Taban kısmını çatal yardımıyla birkaç kez delin, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin. Ağırlık yapması için nohut dökün ve 30 dakika fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tezgaha koyup soğutun.
  • Üzeri için Pınar Kahvaltı Keyfi ve çikolatalı sosu alacalı olacak şekilde karıştırın, sütlü çikolatayı iri parçalara bölün.
  • Tartın içini bu karışımla doldurup üzerini nar, taze nane yaprakları ve çikolata parçalarıyla süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Kalp Tart Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
11B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Elmalı Milföy Pay (Apple Pie) Tarifi
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bal Kabaklı Pie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.