Tarif
Beyaz Çikolatalı Bademli Tart
Beyaz çikolatalı bademli tart tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın, Çırpma

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un, tart hamuru için
75 g pudra şekeri, tart hamuru için
1 adet yumurta, tart hamuru için
150 g Pınar Tereyağı, tart hamuru için
3 g vanilya, tart hamuru için
250 g Pınar Süt, kreması için
75 g toz şeker, kreması için
50 g un, kreması için
30 g beyaz çikolata, kreması için
2 g vanilya, kreması için
25 g Pınar Tereyağı, kreması için
100 g yumurta beyazı, mereng için
150 g toz şeker, mereng için
50 g toz badem, mereng için
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için: 250 g un, 75 g pudra şekeri, 1 adet yumurta, 150 g tereyağı ve 3 g vanilyayı bir kaba alın ve yoğurun.
- 2Hamuru 3 mm kalınlığında 22 cm genişliğinde tart kalıbını kaplayacak şekilde açın. Daha sonra hamuru tart kalıbına yerleştirin ve 175°C’de 25 dakikada pişirin.
- 3Ayrı bir kapta kremasını hazırlayın. 250 g süt, 75 g toz şeker ve 50 g unu muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. 30 g beyaz çikolata ve 2 g vanilyayı 25 g tereyağı ile karıştırın. Tart hamuru soğuyunca krem patisserie’yi tartın içine yayın.
- 4Bademli mereng için: 100 g yumurta beyazı ve 150 g toz şekeri benmaride karıştırarak ısıtın, 50 g toz bademi ilave edin ve mikserde 5 dakika çırpın. Sıkma torbası ile tartın üzerine şekilli bir şekilde hazırladığınız merengi sıkın. Daha sonra pürmüz ile üzerlerini yakın. Afiyet olsun.