Tarif

Beyaz Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi

Yeni yıl sofralarınıza çok yakışacak yılbaşı pastası tarifi: Beyaz çikolatalı yılbaşı pastası nasıl yapılır? Göz alıcı yılbaşı pastası yapmanın püf noktaları nelerdir? Yapımı kolay yaş pasta tarifi ve yeni yıl pastası için işte detaylar... 🎂
75 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Beyaz Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ganaj için:
200 ml Pınar Krema %35 yağlı
Pınar
400 g beyaz damla çikolata
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g Pınar Beyaz
Pınar
Keki için:
3 adet büyük boy yumurta, oda ısısında
90 g toz şeker
90 g un
2 g vanilin
Keki Islatmak için:
90 ml Pınar Süt
Pınar
20 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Ganaj için: Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyerek tamamen eriyene kadar spatula ile karıştırın.
  • Ayrı bir kapta oda ısısındaki tereyağını çırpın. Oda ısısındaki Pınar Beyazı ekleyerek tamamen karışana dek 2 dk. kadar çırpın.
  • Tereyağlı karışımı çikolatalı karışımla birleştirerek, iyice karışana kadar çırpın. Geniş bir kaseye alarak oda ısısında bekletin, daha sonra katılaşması için buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  • Keki için: 16 cm’lik kek kalıbınızı hazırlayın. Fırını 180°C’ye ayarlayın. Un ve vanilini bir kapta eleyin.
  • Yumurtaları 5 dk. boyunca yüksek devirde çırpın. Toz şekeri ekleyip 5 dk. daha çırpın. Kuru karışımı 3 seferde ekleyin ve spatula ile fold ederek karışmalarını sağlayın.
  • Kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kapağını açmadan pişirin.
  • Fırından aldığınızda keki yan çevirerek soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Keki ıslatmak için: Sütü ısıtarak içine toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
  • Buzdolabında dinlenen beyaz çikolatalı ganajı sağlam bir sıkma torbasına alın.
  • Keki eşit şekilde 3 parçaya dilimleyin. Kekin bir dilimini sunum tabağının zeminine yerleştirin, şekerli sütle hafifçe ıslatın. Eşit şekilde ganaj sıkın. İçine isterseniz taze meyve veya çikolata ekleyebilirsiniz. Üzerine tekrar kek yerleştirin, tekrar sütle ıslatın ve ganaj sürün. Tekrar kek koyun, ıslatın ve ganaj sürün. Bu şekilde 15 dk. buzdolabında bekletin.
  • Kalan ganajı yanlarına ve üzerine sürerek düzleştirin ve buzdolabında 30 dk. bekletin.
  • Üzerine sos döküp, kenarlardan akıtarak süsleyebilir, renkli şekerler kullanabilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Kekin zemininden çıkan düz dilimi, pastanın üzerinin düz durması için en üstte kullanıyoruz.
*Pastanın içine isterseniz taze meyve veya çikolata ekleyebilirsiniz. (Donmuş meyveli pastalar hemen tüketilmezse meyveler sulanıp bozulabileceği için, taze meyve kullanılmasını öneririm.)

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kayısı Dolgulu Sandviç Bisküvili Pasta Tarifi
12B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Gelin Pastası Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Naked Cake Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Filiz Erdem
· 26.12.2022

Süperrr😍😍

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 27.12.2022

Teşekkürler 😇♥️

Filiz Erdem
· 27.12.2022

ellerinize saglık Vildan hanım😍❤️🙏👍

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Emine Ülkü Kaplan
· 18.01.2023

Yanlardan akıttığınız sosun tarifi nedir? Veya çikolata akıtmak istersek nasıl bir formda kullanmalıyız?

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 18.01.2023

Merhaba Emine Hanım, hazır çikolata sosu kullandım orda. Ama eritilmeye uygun beyaz çikolatayı eritip onu da akıtabilirsiniz.